Home / Administratie / Adăpostul de iarnă pentru boschetari e gata

Adăpostul de iarnă pentru boschetari e gata

20 de persoane fără adăpost vor fi cazate în această iarnă, dar numai pe timp de noapte, în Centrul social de urgență amenajat de Primăria Bârlad.

Teoretic, în această iarnă, niciun om nu ar trebui să moară de frig pe străzile Bârladului, cel puțin pe timp de noapte. Cinci camere proaspăt renovate, 20 de paturi cu saltele, perne și lenjerii nou-nouțe, WC-uri igienizate, cabină de duș, apă caldă, centrală termică – iată ce îi așteaptă pe oamenii care nu au un acoperiș deasupra capului și care-și duc veacul pe străzile Bârladului.

Lucrările de reamenajare a Centrului social de urgență pentru adăpostirea pe timp friguros a persoanelor fără adăpost, pus la dispoziție de autoritățile locale, au fost finalizate de curând. Adăpostul se află în apropierea intersecției din zona Toma Dăscălașu (în curtea spitalului) și a funcționat și anul trecut, însă, la sfârșitul iernii a fost complet distrus de „oaspeți”.

adapost_boschetari1„Lenjeriile paturilor nu au mai putut fi folosite și în acest sezon, atât erau de deteriorate. Boschetarii distruseseră rețeaua electrică, prizele, becurile și duliile nu mai existau, iar mizeria lasata în urmă e greu de descris”, ne-a declarat Laurențiu Murgoci, inspector în cadrul Serviciului voluntar pentru situații de urgență din cadrul Primăriei Bârlad.

Conform legii (292/2011, privind protecția socială) adăpostul funcționează în cazul în care vremea este friguroasă (condițiile de temperatură de -10 grade Celsius).

Oamenii străzii nu vor putea sta aici cât doresc, ci doar de seara, de la orele 18, până dimineața, la ora 8. E obligatoriu să fie persoane fără adăpost și care pot face dovada că aparțin municipiului Bârlad. În cazul în care nu dețin documente de identitate valabile, vor fi îndrumați către Serviciul public comunitar local de evidență a populației pentru întocmirea actelor.

În perioada de funcționare a centrului, Poliția locală va avea aici un post de lucru permanent, iar curățenia va fi asigurată de angajații Companiei de Utilități Publice sau cei ai Serviciului de gospodărie comunală din primărie.

Înainte de a fi aduse aici, persoanele fără adăpost găsite pe străzile orașului de către personalul Serviciului voluntar pentru situații de urgență, vor fi prezentate la Compartimentul de Urgențe a Spitalului „Elena Beldiman” pentru evaluarea stării de sănătate. În cazul în care li se descoperă afecțiuni care împiedică traiul în colectivitate, vor fi tratați înainte de a fi trimiși la adăpost.

În orele cât stau sub acoperișul acestui centru, boschetarii nu au voie să fumeze, să consume băuturi alcoolice și substanțe psihotrope. Cei care nu respectă aceste reguli vor fi dați afară din adăpost.

În cazul în care personalul de la Serviciul voluntar pentru situații de urgență vor descoperi pe străzile orașului persoane care nu sunt de pe teritoriul Bârladului, acestea vor fi cazate pentru o noapte la adăpost, după care vor fi îndrumate către localitățile de domiciliu. (Simona MIHĂILĂ)

20 de persoane fără adăpost vor fi cazate în această iarnă, dar numai pe timp de noapte, în Centrul social de urgență amenajat de Primăria Bârlad. Teoretic, în această iarnă, niciun om nu ar trebui să moară de frig pe străzile Bârladului, cel puțin pe timp de noapte. Cinci camere proaspăt renovate, 20 de paturi cu saltele, perne și lenjerii nou-nouțe, WC-uri igienizate, cabină de duș, apă caldă, centrală termică - iată ce îi așteaptă pe oamenii care nu au un acoperiș deasupra capului și care-și duc veacul pe străzile Bârladului. Lucrările de reamenajare a Centrului social de urgență pentru…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Blocuri ANL pentru locuințe de serviciu și închiriere

Construcția de locuințe este una ...

18 august 2019 – Comune vasluiene în sărbătoare

Sărbătoarea Sfintei Marii aduce voie ...

%d blogeri au apreciat: