Home / Sanatate / Vasluiul va avea un Centru pentru depistarea bolilor de nutriție la copii

Vasluiul va avea un Centru pentru depistarea bolilor de nutriție la copii

Primăria municipiului Vaslui, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Vaslui, a lansat, la sfârșitul săptămânii trecute, proiectul „Primul centru de referință pentru prevenirea și depistarea bolilor de nutriție și metabolice în rândul copiilor de vârstă preșcolară și școlară”.

Vineri a avut loc lansarea proiectului „Primul centru de referință pentru prevenirea și depistarea bolilor de nutriție și metabolice în rândul copiilor de vârstă preșcolară și școlară”. Proiectul va fi derulat de Primăria municipiului Vaslui, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Vaslui și are ca scop depistarea a bolilor de nutriție la preșcolari și școlari, înființarea unei baze electronice de evidență a cazurilor identificate și îndrumarea pacienților către medicii specialiști.

“Am încercat să ne dăm seama de dimensiunea problemei legate de alimentația nesănătoasă în rândul copiilor și să reducem pe cât se poate efectele acesteia”, a declarat Ovidiu Obreja, șeful Serviciul Management Proiecte din cadrul Primăriei municipiului Vaslui.

În cadrul aceluiași proiect, vor avea lor acțiuni de informare cu privire la bolile de nutriție și metabolice, vor fi prezentate riscurile legate de acestea și se va promova un mod de viață sănătos, activități la care vor lua parte și 120 de voluntari.

„La o populație de 55.407 persoane, la nivelul municipiului Vaslui, în evidențele noastre au fost înregistrate anul trecut 2.424 de cazuri de boli de nutriție și metabolism, 10% dintre îmbolnăviri fiind la copii. Nu este de neglijat faptul că un număr însemnat de copii se află la limita obezității și astfel nu figurează în datele noastre statistice”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui. (A.S.)

Primăria municipiului Vaslui, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Vaslui, a lansat, la sfârșitul săptămânii trecute, proiectul „Primul centru de referință pentru prevenirea și depistarea bolilor de nutriție și metabolice în rândul copiilor de vârstă preșcolară și școlară”. Vineri a avut loc lansarea proiectului „Primul centru de referință pentru prevenirea și depistarea bolilor de nutriție și metabolice în rândul copiilor de vârstă preșcolară și școlară”. Proiectul va fi derulat de Primăria municipiului Vaslui, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Vaslui și are ca scop depistarea a bolilor de nutriție la preșcolari și școlari, înființarea unei baze electronice de…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Comisiile medicale au redus serios numărul pensionarilor de boală

Județul Vaslui mai are în ...

Copil de un an, din Vaslui, salvat de la moarte de un echipaj TIM după ce se înecase cu o grisină

Un copil de un an, ...

DSP a amendat cu 6.000 de lei cabinetul stomatologic al Spitalului „Elena Beldiman”

Inconștiență și lipsă de responsabilitate! ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: