Home / Sport / Victorie muncită pentru HC Vaslui

Victorie muncită pentru HC Vaslui

Handbal Club Vaslui a reușit să se impună, pe teren propriu, cu 27-22, în ultimul meci din 2014, susținut împotriva celor de la Energia Târgiu Jiu. Printre jucătorii echipei oaspete s-a numărat și Andrei Enache, crescut și format la Vaslui. Meciul a început cu o mare de jucării de pluș aruncate de spectatori pe teren, în cadrul campaniei umanitare demarate de către cei din conducerea clubului. Jucăriile adunate vor ajunge la o grădiniță din localitatea Mânjești, comuna Munteni de Jos.

Alexandru CROITORU

jucarii hc vasluiSâmbătă, începând cu ora 18, Handbal Club Vaslui a susținut, în fața propriilor suporteri, unltimul meci din anul 2014 și al doilea meci din returul de campionat, împotriva handbaliștilor de la Energia Târgu Jiu. Chiar dacă a întâlnit o echipă aflată în coada clasamentului, meciul s-a dovedit unul greu pentru jucătorii noștri. Primul gol a fost înscris de HC Vaslui după un minut de joc, marcator fiind Nelu Stan, jucătorul cel mai aplaudat de publicul vasluian. Chiar dacă, în debutul primei reprize, Nelu Stan nu a reușit să introduceă mingea în poartă de câteva ori, în a doua jumătate și-a reglat tirul și, până la pauză a bifat cinci reușite. HC Vaslui a intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri, scor 13-11.

Pe lângă Stan, s-a făcut remarcat și Călin Hagiu, jucătorul care a înscris primul gol din lovitură de la șapte metri, după ce colegul lui de echipă, Dragoș Soare, a ratat primele două aruncări.

După pauză, meciul a devenit echilibrat și scorul pe tabela de marcaj a rămas egal minute bune. Hadbaliștii vasluieni s-au concentrat mai mult la finalizare în partea a doua a reprizei secunde și au reușit să se impună cu scorul de 27-22.

Dacă în prima repriză Nelu Stan a reușit să se facă remarcat prin numărul de goluri marcate, a doua repriză a aparținut paradelor lui Bogdan Pralea, portarul care a smuls de mai multe ori, aplauzele spectatorilor.

Tot în repriza secundă, Mihai Bujor a suferit o accidentare serioasă, fiind necesară intervenția echipei medicale de pe ambulanță. După cateva minute în care jucătorul a primit îngrijiri medicale pe marginea terenului, a fost luat de ambulanță și dus la spital pentru mai multe investigații, acuzând o lovitură serioasă în zona cefei.

Meci greu, speranțe multe

hc vsLa finalul meciului, câțiva jucători au declarat că meciul a fost așa cum se așteptau, adică foarte greu, dar trebuia câștigat, mai ales că ambele echipe aveau mare nevoie de cele trei puncte puse în joc.

“Am pregătit foarte bine meciul toată săptămâna, mai ales că știam de revenirea de formă a oaspeților plus că și noi și ei aveam mare nevoie de cele trei puncte. Din fericire, am reușit să ne facem jocul și să-l câștigăm. Pentru anul viitor, să sperăm că vom avea și noi o revenire de formă astfel încât să ne putem juca șansa la play-off, chiar dacă acum suntem în coada clasamentului”, a spus Nelu Stan.

Ultimul meci din acest an s-a dovedit greu și pentru Dragoș Soare, jucătorul selecționat la națională.

“A fost un meci mai greu decât arată scorul de pe tabelă, un meci de luptă și cu mult efort. Am fost, încă de la debutul campionatului, o echipă surpriză și am rămas așa până acum. Să sperăm că anul viitor vom reuși partide mult mai bune ca anul acesta și vom ajunge în prima parte a clasamentului. Meciul din seara asta a fost unul greu, dar o victorie în fața fanilor are o mai mare însemnătate pentru noi și ne aduce o satisfacție în plus”, a spus Dragoș Soare.

Andrei Enache, vasluianul care joacă acum pentru Energia Târgu Jiu, spune că s-a simțit foarte bine pe terenul de acasă și apreciază publicul prezent la meci, care nu a creat o atmosferă ostilă: “La Vaslui m-am simțit ca la un meci de campionat și la final a câștigat echipa care s-a concentrate mai mult, mai ales la finalizare. Pentru mine a fost plăcut să joc la Vaslui mai ales că, în tribune a fost și familia mea, iar aici eu unul sunt acasă, în locul unde m-am format ca om și jucător, locul unde am crescut”.

Retrospectiva anului, făcută de Leonard Bibirig

La sfârșit de an, antrenorul principal al HC Vaslui, face o retrospectivă a ceea ce a însemnat 2014 din punct de vedere sportiv și își dorește ca anul viitor, echipa să reușească rezultate mult mai bune ca anul acesta.

“Orice antrenor își dorește mai mult de la echipa sa și am convingerea că, după vacanță, va fi mai bine pentru handbalul vasluian. Anul acesta am promovat și am avut un început de campionat foarte bun. Din păcate, pe la jumătatea lui am suferit o cădere de formă și am reușit să ne revenim acum, spre final. Pentru anul viitor, rămâne de văzut cum va evolua liga, mai ales că avem de-a face cu un campionat echilibrat și mult mai puternic față de anii din urmă. Echipele s-au întărit, au fost aduși și mulți jucători din străinătate de aceea nivelul competețional s-a schimbat. Dacă în urmă cu 10 ani se știa încă de la început care sunt câștigătoarele și care sunt pierdantele, anul acesta nu se mai pune problema astfel. Pentru noul an, nu-mi doresc decât sănătate și putere de muncă pentru a avea, cu echipa, rezultate bune și foarte bune și urez sărbători fericite fanilor noștri”, a spus antrenorul principal al HC Vaslui, Leonard Bibirig.

Handbal Club Vaslui a reușit să se impună, pe teren propriu, cu 27-22, în ultimul meci din 2014, susținut împotriva celor de la Energia Târgiu Jiu. Printre jucătorii echipei oaspete s-a numărat și Andrei Enache, crescut și format la Vaslui. Meciul a început cu o mare de jucării de pluș aruncate de spectatori pe teren, în cadrul campaniei umanitare demarate de către cei din conducerea clubului. Jucăriile adunate vor ajunge la o grădiniță din localitatea Mânjești, comuna Munteni de Jos. Alexandru CROITORU Sâmbătă, începând cu ora 18, Handbal Club Vaslui a susținut, în fața propriilor suporteri, unltimul meci din anul…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Sute de jucării pentru copiii defavorizați, donate de spectatorii veniți la a III-a ediție a evenimentului „Crăciun cu baschet”

„Crăciun cu baschet” a fost primul eveniment sportiv desfășurat ...

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: