Google+
Home » Social » Încheiere de an călduroasă la Academia Bârlădeană

Încheiere de an călduroasă la Academia Bârlădeană

Academia Bârlădeană a încălzit acest sfârșit de an cu un foc cultural care a reunit în jurul său aproape 50 de persoane, dornice să-și hrănească mintea și sufletul cum momente unice, pe care televizorul le oferă tot mai rar.

Ultima reuniune a membrilor Academiei, s-a desfășurat la sediul primitor al acesteia, sâmbătă, 13 decembrie, „într-un decor deloc hibernal, dar anunțând prin multe semne sărbătorile dragi ale sfârșitului de an”, după cum s-a exprimat profesorul Elena Popoiu, vicepreședintele asociației.

Publicul prezent a putut asista la momentul aniversar prilejuit de semicentenarul Societății de Geografie din România, în cadrul căreia profersorii Vasile Cârcotă și Viorel Rîmboi au oferit Academiei Diploma de Excelență și Monografia Filialei Bârlad a Societății de Geografie.

reuniune_academia_barladeana2Un alt moment important a fost lansarea cărții „Parohia Ghermănești din comuna Banca”, un volum scris de profesorul Gherghe Gheorghe, în colaborare cu învățătorul și preotul comunei Banca, adică Gelu Nechifor și, respectiv, Marius Partalea.

Este o carte scrisă după o muncă de cercetare asiduă depusă de domnul profesor Gherghe Gheorghe, care nu se află la prima apariție editorială. După cum publicul a aflat deja, în această toamnă a fost lansată monografia Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bârlad. Ambele lucrări au în spate ore și ore de studiu în arhive, o muncă pe care nu oricine are răbdarea și curiozitatea să o ducă până la capăt, așa cum reușește profesorul Gherghe Ghheorghe”, ne-a declarat Elena Monu, președinta Academiei Bârlădene și moderatorul evenimentului de sâmbătă.

Unul dintre cele mai așteptate momente a fost lansarea numărului patru (ultimul din 2014) a revistei „Academia Bârlădeană”.

Sumarul ediției, extrem de divers și de interesant, le oferă cititorilor un grupaj generos de materiale despre Academia Bârlădeană, despre oamenii care i-au trasat drumul în peisajul cultural tutovean.

Începând cu acest număr, sumarul revistei se va concentra pe un eveniment de mare însemnătate: centenarul Academiei Bârlădene, ce va fi marcat anul viitor, în primăvară. De asemenea, tot în acest număr, am inaugurat o rubrică de autor dedicată poeților de ieri și de astăzi ai Bârladului. Debutul rubricii i l-am rezervat scriitorului Cristian Simionescu”, a menționat profesorul Elena Popoiu. (Simona MIHĂILĂ)

Academia Bârlădeană a încălzit acest sfârșit de an cu un foc cultural care a reunit în jurul său aproape 50 de persoane, dornice să-și hrănească mintea și sufletul cum momente unice, pe care televizorul le oferă tot mai rar. Ultima reuniune a membrilor Academiei, s-a desfășurat la sediul primitor al acesteia, sâmbătă, 13 decembrie, „într-un decor deloc hibernal, dar anunțând prin multe semne sărbătorile dragi ale sfârșitului de an”, după cum s-a exprimat profesorul Elena Popoiu, vicepreședintele asociației. Publicul prezent a putut asista la momentul aniversar prilejuit de semicentenarul Societății de Geografie din România, în cadrul căreia profersorii Vasile Cârcotă…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: