Home / Sanatate / La Tanacu se poate muri cu zile

La Tanacu se poate muri cu zile

Cei care nu locuiesc în apropierea Drumului Județean 244K ar putea muri oricând, în cazul unor urgențe minore, deoarece ambulanțierilor le-ar trebui o “eternitate” pentru a străbate noroaiele pentru a ajunge la ei.

Bogdan RUSU

Toamna și iarna, când ambulanțele trebuie să ajungă la pacienți, echipajele suferă continuu eșecuri. În sate precum Tanacu sau Benești, de exemplu, la fiecare intervenție medicală ambulanțierii merg cu tărgile în mâini sute de metri, poate chiar kilometri întregi prin noroaie, pentru a salva viața unor oameni. Și asta din vina edilului, care timp de douăzeci de ani au amenajat doar jmenurile personale , și mai puțin aspectul drumurilor comunale.

“Ambulanța întârzie mereu, și poți să mori acasă mai bine”, ne-a declarat un localnic din Tanacu.

Desigur, nemulțumitul, deprins cu portul cizmelor de cauciuc până la brâu, se aștepta ca ambulanțierii să aibă aceleași principii de funcționare rupestre. Din păcate însă, trăim într-o lume modernă, dar cu mii de excepții. În comune ca Tanacu, nici un drum comunal nu arată că ar fi beneficiat vreodată de investiții, deși s-au primit bani pentru asta, iar primarul în funcție are mai multe șanse să intre în atenția DNA decât să devină din nou edil.

Potrivit Aurorei Popa, manager al Serviciului de Ambulanță Județean, instituția pe care o conduce a avut mereu probleme, mai ales în perioada de iarnă în toate comunele de pe Valea Prutului, dar și în zona Bârladului către Ciocani și Alexandru Vlahuță.

“Din cauza noroaielor, avem probleme în fiecare localitate, pentru că știți cum arată ulițele din satele vasluiene și uneori trebuie să ajungem pe cele mai desfundate ulițe”, a declarat Aurora Popa.

Cei care nu locuiesc în apropierea Drumului Județean 244K ar putea muri oricând, în cazul unor urgențe minore, deoarece ambulanțierilor le-ar trebui o “eternitate” pentru a străbate noroaiele pentru a ajunge la ei. Bogdan RUSU Toamna și iarna, când ambulanțele trebuie să ajungă la pacienți, echipajele suferă continuu eșecuri. În sate precum Tanacu sau Benești, de exemplu, la fiecare intervenție medicală ambulanțierii merg cu tărgile în mâini sute de metri, poate chiar kilometri întregi prin noroaie, pentru a salva viața unor oameni. Și asta din vina edilului, care timp de douăzeci de ani au amenajat doar jmenurile personale , și…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Comisiile medicale au redus serios numărul pensionarilor de boală

Județul Vaslui mai are în ...

Copil de un an, din Vaslui, salvat de la moarte de un echipaj TIM după ce se înecase cu o grisină

Un copil de un an, ...

DSP a amendat cu 6.000 de lei cabinetul stomatologic al Spitalului „Elena Beldiman”

Inconștiență și lipsă de responsabilitate! ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: