Home / Social / Lăsați cu buza umflată exact de sărbători – Ajutoarele alimentare de la UE întârzie

Lăsați cu buza umflată exact de sărbători – Ajutoarele alimentare de la UE întârzie

Bârlădenii ar putea intra în posesia pachetelor de alimente abia anul viitor. Ajutoarele vor consta în alimente precum ulei, făină, paste făinoase, mălai, zahăr și conserve de carne. Spre deosebire de anii din urmă, produsele vor veni ambalate în colete ce conțin exact cât i se cuvine unei persoane.

Simona MIHĂILĂ

Aproape 7.000 de oameni săraci din Bârlad, care-și puseseră speranțele pentru o masă de Crăciun mai acătării și în ajutoarele alimentare acordate de Uniunea Europeană, ar putea fi lăsați cu buzele umflate de către oficialii de la București.

Șansele de a intra în posesia produselor alimentare până de sărbători sunt tot mai reduse de la o zi la alta și, potrivit reprezentanților municipalității, cea care se ocupă de distribuirea pachetelor, e foarte posibil ca transportul cu alimente să sosească după 1 ianuarie.

Noi am luat legătura cu responsabilii de la Ministerul Fondurilor Europene chiar și astăzi (ieri – n.r.) și ni s-a spus să așteptăm. Spre deosebire de anii trecuți, când aceste ajutoare erau distribuite prin APIA și plecau către fiecare localitate de la un depozit județean, acum transporturile de alimente pentru fiecare localitate sunt trimise direct de la București”, ne-a declarat Dorin Apostu, șeful Centrului de Afaceri „Tutova”, unitatea care se va ocupa de împărțirea pachetelor cu alimente.

La nivelul județului Vaslui sunt 98.000 de persoane. Fiecare va primi alimente în valoare de 120 de lei. Beneficiarii acestor ajutoare europene sunt: șomerii, pensionarii invalizi, veteranii de război, beneficiarii ajutoarelor sociale, persoanele cu handicap și mai nou, beneficiarii alocațiilor de susținere.

Ajutoarele vor consta în alimente precum ulei, făină, paste făinoase, mălai, zahăr și conserve de carne. Spre deosebire de anii din urmă, produsele vor veni ambalate în colete ce conțin exact cât i se cuvine unei persoane.

Pentru operativitate, la Centrul de Afaceri „Tutova” vor funcționa două centre de distribuție, nu doar unul, ca în anii din urmă.

Bârlădenii ar putea intra în posesia pachetelor de alimente abia anul viitor. Ajutoarele vor consta în alimente precum ulei, făină, paste făinoase, mălai, zahăr și conserve de carne. Spre deosebire de anii din urmă, produsele vor veni ambalate în colete ce conțin exact cât i se cuvine unei persoane. Simona MIHĂILĂ Aproape 7.000 de oameni săraci din Bârlad, care-și puseseră speranțele pentru o masă de Crăciun mai acătării și în ajutoarele alimentare acordate de Uniunea Europeană, ar putea fi lăsați cu buzele umflate de către oficialii de la București. Șansele de a intra în posesia produselor alimentare până de sărbători…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bătălie mare pentru finanțarea proiectele transfrontaliere dedicate lui Ștefan cel Mare

de Dănuț CIOBANU Unul din ...

Găgești: Investiții în educație, sănătate și infrastructură rutieră

Autoritățile locale modernizează comuna de ...

Operă de artă pe clădirea DGASPC Vaslui, făcută cu sprijinul unor tineri instituționalizați

O adevărată operă de artă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: