Home / Sanatate / 15.000 de carduri returnate
Simona Polak

15.000 de carduri returnate

În ciuda faptului că au făcut ca la carte distribuirea cardurilor de sănătate, poștașii au fost nevoiți să returneze Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) aproape 15.000 de carduri.

Acțiunea de distribuire a cardurilor de sănătate s-a încheiat pe 12 decembrie. Poștașii au umblat din casă în casă, ba au fost și de două ori la persoanele negăsite acasă, și din păcate, nu au reușit să înmâneze cardul titularului. Așa se face că au rămas câteva mii de carduri nedistribuite, pe care le vom returna CJAS Vaslui”, a declarat Nicuță Marcu, șeful Oficiului Județean de Poștă Vaslui.

Din 223.000 de carduri de sănătate, 15.000 nu au fost distribuite.

Suntem în posesia a 10.000 de carduri de sănătate returnate de angajații Poștei care s-au ocupat de distribuire și alte 5.000 vor fi returnate zilele acestea. Cei mai mulți titulari care nu au fost găsiți acasă lucrează în străinătate sau locuiesc în altă localitate, deși au domiciliul pe adresa la care a venit poștașul. Sunt persoane care vin la CJAS pentru a-și ridica acel card de sănătate, invocând că stau mai mult la țară. Nu putem să le dăm cardul pentru că, deocamdată, nu avem instrucțiuni în acest sens. Va fi nevoie să comunicăm la Casa Națională de Asigurări de Sănătate aceste aspecte și să vedem cum vom putea distribui cardurile celor care le solicită și ce vom face cu cele rămase”, a declarat Simona Polak, președinta CJAS Vaslui.

Pierderea cardului de sănătate nu este o problemă gravă, pentru că se poate emite o copie contra sumei de 10 lei.

În ceea ce privește achiziționarea cititoarelor de carduri de către medici, inclusiv cei de familie, se pare că nu este o prioritate pentru aceștia.

Acum o lună, în județul Vaslui erau achiziționate doar două cititoare de carduri”, a mai spus președinta CJAS Vaslui. (Mihaela NICULESCU)

În ciuda faptului că au făcut ca la carte distribuirea cardurilor de sănătate, poștașii au fost nevoiți să returneze Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) aproape 15.000 de carduri. „Acțiunea de distribuire a cardurilor de sănătate s-a încheiat pe 12 decembrie. Poștașii au umblat din casă în casă, ba au fost și de două ori la persoanele negăsite acasă, și din păcate, nu au reușit să înmâneze cardul titularului. Așa se face că au rămas câteva mii de carduri nedistribuite, pe care le vom returna CJAS Vaslui”, a declarat Nicuță Marcu, șeful Oficiului Județean de Poștă Vaslui. Din 223.000…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

Cât de eficiente sunt măsurile de restricționare a accesului vizitatorilor în spitalul din Bârlad?

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad încearcă să ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: