Home / Administratie / Săracii cu mașini și-au luat pomana europeană – Alimentele UE, bune și pentru bogați

Săracii cu mașini și-au luat pomana europeană – Alimentele UE, bune și pentru bogați

Deși în scripte figurează ca fiind săraci lipiți pământului, sute de locuitori ai municipiului Vaslui au venit pentru a-și ridica ajutoarele alimentare primite Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAPD) la volanul unor mașini de mii de euro. Alții, mai puțin avuți, au fost totuși suficient de înstăriți pentru a „culege” pomana de la Uniunea Europeană cu taxiul. Așa se face că în curtea fostei Movas, unde Primăria Vaslui a distribuit ieri pachetele cu alimente, a fost ieri puzderie de autoturisme, cum nu s-a mai văzut de pe vremea când fabrica încă funcționa. Reporterii Est News au surprins foate puțini nevoiași care și-au dus alimentele cu cârca sau cu căruțe de butelie.

Bogdan RUSU

Potrivit Hotărârii de Guvern 799/2014, acest program se adresează unor oameni care sunt vulnerabili din punct de vedere financiar, însă realmente de el au beneficat sute de „șmecheri” cu bani, dar care aparent nu au niciun venit. Anul acesta, 4.890 de persoane cu domiciliul în Vaslui au luat pachete cu alimente de la UE pe simplul motiv că sunt sărace. Din păcate, la Vaslui sărăcia nu se măsoară foarte exact, astfel că indivizi cu vile și mașini s-au transformat din boieri în săraci pentru o pungă de mălai.

Prezenți la depozitul din curtea fostei fabrici Movas, unde angajații Primăriei Vaslui au împărțit ajutoarele alimentare, reporterii Est News au observat ceva greu de crezut. La fiecare 10 mașini scumpe și taxiuri cu „necăjiți”, am numărat doar un beneficiar de alimente care și-a cărat pomana cu dificultate. Adică folosind cărucioare pentru butelii sau căruțe cu cai. Restul și-au cărat sărăcia cu mașini Volkswagen, Audi, Logan, dar și cu taxiurile locale.

Potrivit legii, Prefectura Județului ar trebui să monitorizeze modul de acordare al ajutoarelor europene, însă această instituție nu are dreptul și nici posibilitatea legală de a-i lua la rost pe cei care au primit ajutoare alimentare pe criterii anapoda. Imaginile și clipurile video pe care le puteți vedea pe site-ul ziarului (www.estnews.ro) vorbesc însă de la sine.

„Asta este viața, noi mergem așa cu căruciorul, iar alții cu taxiul sau cu mașina”, ne-a declarat o femeie ce abia căra pachetul de la UE cu ajutorul unui căruț de butelie.

„E bine că le luăm și pe astea, și de aceea nu mă interesează cine mai ia pachete. Poa’ să vină și Băsescu să-și ia alimentele”, ne-a mai declarat un alt beneficiar.

Deși în scripte figurează ca fiind săraci lipiți pământului, sute de locuitori ai municipiului Vaslui au venit pentru a-și ridica ajutoarele alimentare primite Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAPD) la volanul unor mașini de mii de euro. Alții, mai puțin avuți, au fost totuși suficient de înstăriți pentru a „culege” pomana de la Uniunea Europeană cu taxiul. Așa se face că în curtea fostei Movas, unde Primăria Vaslui a distribuit ieri pachetele cu alimente, a fost ieri puzderie de autoturisme, cum nu s-a mai văzut de pe vremea când fabrica încă funcționa. Reporterii Est News au surprins foate puțini nevoiași…

Review Overview

About Mihai Vasile

One comment

  1. greseala este a celor care intocmesc dosarele ……nimeni nu merge la fata locului sa vada cu adevarat daca chiar sint saraci…..prea am uitat de proverbul “cine nu munceste ,nu maninca “

x

Check Also

La Pogonești s-a finalizat rețeaua de canalizare

În comună s-au realizat mai ...

Concursul pentru încasatorii taxei de salubritate din Bârlad, o piatră de încercare chiar și pentru economiști

Exigență! Pentru că noul operator ...

Găgești: Investiții în educație, sănătate și infrastructură rutieră

Autoritățile locale modernizează comuna de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: