Home / Sport / Sportivii vasluieni au fost premiați

Sportivii vasluieni au fost premiați

Ieri, într-un cadru festiv, performanța sportivă vasluiană și-a primit laudele și meritele. Au fost premiați, cu diplome și cupe, ce mai buni sportivi ai anului 2014, în funcție de rezultatele obținute. Fotbalul de ligă națională a fost, anul acesta, marele absent al Galei, după desființarea echipei Sporting Club Vaslui, dar sportul de ligă națională nu a dispărut de tot, locul fotbalului fiind luat acum de HC Vaslui.

Alexandru CROITORU

Ieri, performanța sportivă a județului Vaslui a fost premiată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, în cadrul ediției din acest an a Galei Sportului Vasluian. Chiar dacă multe din premii au constat în diploma și cupe, o parte din sportivii care s-au remarcat cu rezultate deosebite în anul ce se apropie de sfârșit au primit și premii financiare, destul de reduse ce-i drept.

Pentru discpilinele olimpice, cap de listă a celor mai buni sportive au fost cele două campionae mondiale U18 la handbal feminin, Lorena Ostase și Sonia Vasiliu, antrenate de profesorul Costică Crăciun. Au urmat apoi atletele conduse de profesoara Viorica Pintilie, fatele care au reușit performanțe uimitoare la consursurile naționale șI internaționale. Amintim aici pe Maria Iftene, care a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului la Campionatul Balcanic, în proba de 3.000 de metri și același loc obținut la Campionatul Balcanic cros individual și junior I, pe echipe. De asemenea, remarcabile performanțe sportive a obținut și Diana Bogos, clasată pe locul I la ștafeta 4×400 de metri desfășurată în cadrul Campionatului Balcanic juniori I. Ambele sportive ale Liceului cu Program Sportiv Vaslui și-au trecut în palmares, anul acesta, locurile I, II sau III obținute la mai multe competiții sportive naționale în aer liber sau în sală.

În cadrul Galei a mai fost premiată și Iasmina Mocanu, tot elevă a LPS Vaslui, pentru ocuparea podiumului la Campionatele Naționale de junior I și II.

Fetele “cu greutate” de la Clubul Sportiv Viitorul, de la aruncarea ciocanului au primit și ele diploma și cupe pentru rezultatele bune și foarte bune obținute la Campionatele Naționale. Astfel, Oana Baran și Simona Ciubotaru, ocupantele locurilor II și III au primit dilpome și felicitări din partea celor care țin frâiele sportului vasluian. De asemenea, un alt sportiv care s-a remarcat la această probă a fost Bogdan Pădure, ocupantul locurilor I la Campionatele Naționale de tineret – aruncarea ciocanului.

Nu au fost uitate nici disciplinele neolimpice

liga de estFelicitări, dilpome și cupe au primit și sportivii vasluieni care au avut rezultate excelente la campionate europene și naționale în discipline sportive neolimpice. Astfel, Maricel Miron este cel care a reprezentat Clubul Sportiv Liga de Est la Campionatul European de Seniori – tehnici special –individual unde a ocupat locul I. Tot prima treaptă a podiumului, în cadrul aceluiași campionat, a ocupat sportivul vasluian și la întrecerile pe echipe. Pe lângă această performanță, și-a mai trecut în palmares, anul acesta, locul I la diverse campionate naționale, atât individual cât și pe echipe.

O altă sportivă remarcabilă este Andra Ghețeu, cea care a reușit să ocupe locul al II-lea în cadrul Campionatului European Seniori – spargeri forță, individual.

De asemena, sportivii antrenați de Mihai Hondru au reușit să obțină, în cadrul Campionatului Național Seniori sau a Campionatului European, individual sau pe echipe, locurile I, II, III și IV. Astfel, s-au mai remarcat următorii sportivi: Cristian Teacă – locurile I și III la campionatele naționale, Alin Zaharia – locurile I, II și III la campionatele naționale, Alexandru Coroi – locurile I și III la campionatele naționale.

Nu a fost uitat, de asemenea, nici rugby-ul, sportul de performanță în muncipiul Bârlad. Echipa condusă de profesorul Ioan Harnagea se poate lăuda cu ocuparea locului al III-a la Campionatul European U18.

“Gala Sportului Vasluian a devenit deja o tradiție dar, începând de anul viitor, vom încerca ca acest eveniment să nu-l mai facem doar la Vaslui, ci în toate localitățile unde performanța sportivă are ceva de spus. Pentru noul an vă urez multă sănătate, putere de muncă și rezultate cel puțin ca cele de anul acesta”, a spus, în încheierea evenimentului, Răducu Tatu, directorul DJST Vaslui.

Fotbalul de Liga I, marele absent

Dacă, în anii din urmă, prezenți la Gala Sportului Vasluian erau și jucătorii echipei care ne-au făcut mândri de nenumărate ori, anul acesta, fotbalul de ligă națională a lispit și poate că va lipsi mult timp de-acum înainte. Dar fotbalul nu a lipsit în totalitate, fiind reprezentat de președintele Asociației Județene de Fotbal, dar și de cel mai pătimaș manager de echipă, antrenor și sponsor, primarul comunei Gârceni, Mircia Scutelnicu.

În schimb, dacă fotbalul mare a apus la Vaslui, acum se ridică încet și sigur handbalul de națională. Astfel, echipa condusă de Laurențiu Bibirig, Handbal Club Vaslui, reușește să umple din nou Sala Polivalentă din municipiul reședință și adună în jurul său sute de suporteri inimoși.

Ieri, într-un cadru festiv, performanța sportivă vasluiană și-a primit laudele și meritele. Au fost premiați, cu diplome și cupe, ce mai buni sportivi ai anului 2014, în funcție de rezultatele obținute. Fotbalul de ligă națională a fost, anul acesta, marele absent al Galei, după desființarea echipei Sporting Club Vaslui, dar sportul de ligă națională nu a dispărut de tot, locul fotbalului fiind luat acum de HC Vaslui. Alexandru CROITORU Ieri, performanța sportivă a județului Vaslui a fost premiată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, în cadrul ediției din acest an a Galei Sportului Vasluian. Chiar dacă multe din…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Sute de jucării pentru copiii defavorizați, donate de spectatorii veniți la a III-a ediție a evenimentului „Crăciun cu baschet”

„Crăciun cu baschet” a fost primul eveniment sportiv desfășurat ...

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: