Home / National / Victor Ponta RENUNȚĂ la titlul de doctor în drept. RĂSPUNSUL Universității București

Victor Ponta RENUNȚĂ la titlul de doctor în drept. RĂSPUNSUL Universității București

Premierul Victor Ponta anunță că a trimis o scrisoare către rectoratul Universității București în care notifică asupra faptului că renunță la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București. El arată, într-un mesaj postat pe Facebook, că acesta este un gest pe care trebuia să îl facă mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza sa de doctorat, dar că nu a făcut acest lucru deoarece s-a considerat de bună credință în argumentele sale la momentul apariției contestării și nu a vrut să amestece planul pur profesional cu cel politic.

Ponta precizează însă în același timp că, după ce va părăsi viața politică, își dorește să inițieze un nou demers doctoral, “respectând toate standardele și cerințele de la acel moment”.

Lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta a fost subiectul unor acuzații de plagiat.

Răspunsul Universității București: Întreprindem demersurile necesare pentru renunțarea la titlul de doctor

Universitatea București (UB) va întreprinde toate demersurile legale necesare cu privire la solicitarea premierului Victor Ponta de renunțare la titlul de doctor în drept care i-a fost acordat în 2003, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de instituția de învățământ superior.

UB precizează, în răspunsul transmis lui Ponta, că a primit scrisoarea prin care acesta a anunțat că renunță la titlul de doctor în drept.

“Am apreciat sinceritatea tonului din scrisoarea dumneavoastră și buna-credință cu care, acum, luați în considerare demersul Universității din București și decizia Comisiei de Etică din 2012”, se arată în comunicat.

Rectorul UB, Mircea Dumitru, îi transmite premierului că instituția pe care o reprezintă este de acord cu aprecierile lui referitoare la domeniul educației, ca “domeniu fundamental și esențial pentru viitorul nostru ca societate europeană”.

“Universitatea din București va face întotdeauna tot ce îi stă în putință pentru a asigura educație și cercetare științifică de calitate. Cu privire la renunțarea la titlul de doctor în drept, ce v-a fost acordat în 2003, vă anunțăm că Universitatea din București ca întreprinde toate demersurile legale necesare, în acord cu solicitarea dumneavoastră”, se mai arată în comunicat.

Prezentăm integral scrisoarea trimisă de Victor Ponta către rectoratul Universității București:

Stimate Domnule Rector,
Vă scriu pentru a vă notifica renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București.

Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credință în argumentele mele la momentul apariției contestării și nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic.

După ce voi părăsi viața politică îmi doresc să inițiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment.

Domeniul Educației este unul fundamental și esențial nu doar pentru activitatea Guvernului ci și pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi avem un nou Ministru al Educației și Cercetării și îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care în timp a devenit eminamente politică.

Strict personal, perioada petrecută de mine ca student al Facultății de Drept a Universității București reprezintă o amintire excepțională și regret nespus dacă discuțiile apărute după momentul preluării funcției de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituții pe care o iubesc la fel de mult ca toți ceilalți absolvenți ai săi!

Pentru toate aceste argumente, vă rog să luați act, domnule Rector, de decizia mea de a renunța la titlul de doctor în drept.

Cu stimă,
Victor Ponta

București, 16 decembrie 2014. În atenția Rectorului Universității București, Prof. univ. dr. Mircea Dumitru

Sursa: mediafax.ro

Premierul Victor Ponta anunță că a trimis o scrisoare către rectoratul Universității București în care notifică asupra faptului că renunță la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București. El arată, într-un mesaj postat pe Facebook, că acesta este un gest pe care trebuia să îl facă mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza sa de doctorat, dar că nu a făcut acest lucru deoarece s-a considerat de bună credință în argumentele sale la momentul apariției contestării și nu a vrut să amestece planul pur profesional cu cel politic. Ponta…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: