Google+
Home » Social » Părăsiți de mamă înainte de Crăciun

Părăsiți de mamă înainte de Crăciun

O femeie din localitatea Crâng și-a abandonat cei trei copii, cu vârste cuprinse între șapte luni și cinci ani. Ea i-a lăsat în grija unor vecini, cărora le-a spus că merge la Judecătoria Vaslui, fiind citată într-un proces, însă nu a mai revenit să-i ia pe micuți. După o zi, vecinii au anunțat poliția. Copiii au fost internați într-un centru de specialitate din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, iar oamenii legii încă o caută pe mamă. Până la închiderea ediției, ea nu a fost găsită.

Alex SAVA

Gest șocant al unei mamei din localitatea Crâng, comuna Ciocani: și-a abandonat cei trei copii, cu vârste cuprinse între șapte luni și cinci ani, la niște vecini cărora le-a spus că merge la un proces în Vaslui. Vecinii au așteptat-o întreaga zi, iar când au văzut că nu apare să-i ia pe micuți, au început să o sune pe telefonul mobil. Mama nu le-a răspuns nici în cursul serii și nici a doua zi dimineață, drept pentru care părinții de ocazie au agenții Postului de Poliție din comună. Împreună cu asistentul social de la primărie, oamenii legii i-au preluat pe cei trei frați și i-au internat într-un centru de primire în regim de urgență din cadrul cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC).

Potrivit reprezentanților DGASPC, femeia a mai avut probleme de natură socială, în trecut beneficiind de sprijinul specialiștilor din cadrul instituției, după ce a fost victima violenței domestice.

„În urma evaluărilor, copiii au fost plasați în regim de urgență la doi asistenți maternali din județul Vaslui. Mama copiilor figurează în evidențele noastre, după ce a beneficiat în trecut de serviciile unui centru pentru victimele violenței în familie”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

După predarea copiilor, polițiștii vasluieni au început căutările mamei copiilor, însă aceasta este de negăsit.

„Femeia de 30 de ani locuia în casa concubinului din localitatea Crâng, acesta fiind plecat și el de la domiciliu în municipiul Bârlad, acolo unde muncește. Deocamdată, mama celor trei minori nu a fost găsită, fiind căutată în continuare”, a declarat responsabilul mass-media din cadrul Poliției Județene Vaslui, Alina Tonică.

Polițiștii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele femeii pentru abandon de familie.

O femeie din localitatea Crâng și-a abandonat cei trei copii, cu vârste cuprinse între șapte luni și cinci ani. Ea i-a lăsat în grija unor vecini, cărora le-a spus că merge la Judecătoria Vaslui, fiind citată într-un proces, însă nu a mai revenit să-i ia pe micuți. După o zi, vecinii au anunțat poliția. Copiii au fost internați într-un centru de specialitate din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, iar oamenii legii încă o caută pe mamă. Până la închiderea ediției, ea nu a fost găsită. Alex SAVA Gest șocant al unei mamei din localitatea Crâng,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: