Google+
Home » Sanatate » Recomadări pentru protecția sănătății în perioada rece

Recomadări pentru protecția sănătății în perioada rece

Având în vedere perioada de iarnă cu temperaturi scăzute, Direcția de Sănătate Publică Vaslui recomandă populației să țină cont de sfaturile medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume.

De asemenea, măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, și în special prin gripă.

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, se recomandă folosirea mijloacelor de protecție adecvate (căciuli, mănuși, fular). De asemenea, specialiștii recomandă evitarea expunerii îndelungate a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a preveni degerăturile.

Totodată, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute sau apariția complicațiilor afecțiunilor existente.

În această perioadă, o atenție deosebită trebuie acordată și copiilor, recomandându-se evitarea transporturilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

Potrivit specialiștilor, în această perioadă geroasă se recomandă consumarea ceaiul cald.

În cazul alterării stării de sănătate, trebuie evitată automedicația și se recomandă prezentarea la cabinetul medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului și a conduitei terapeutice. (R.N.)

Comments

comments

Având în vedere perioada de iarnă cu temperaturi scăzute, Direcția de Sănătate Publică Vaslui recomandă populației să țină cont de sfaturile medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume. De asemenea, măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, și în special prin gripă. În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, se recomandă folosirea mijloacelor de protecție adecvate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: