Home / World / Casa Albă: Atacul cibernetic asupra Sony Pictures, o problemă de securitate națională

Casa Albă: Atacul cibernetic asupra Sony Pictures, o problemă de securitate națională

Atacul cibernetic major asupra Sony Pictures care a avut loc la sfârșitul lui noiembrie este o “problemă gravă de securitate națională” pentru Statele Unite, a apreciat joi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, subliniind că această acțiune a fost efectuată de un actor “sofisticat”, relatează AFP.

Întrebat în legătură cu o posibilă implicare a Coreei de Nord, Josh Earnest a afirmat că nu poate da un răspuns.

Departamentul american al Justiției și FBI lucrează la dosar și “ancheta avansează”, a spus el, adăugând că acest tip de investigație este “extraordinar de complex”.

“Este vorba de o acțiune distructivă (…) inițiată de un actor sofisticat”, a explicat el. “Nu sunt sigur ce anume a încercat să facă”, a adăugat el.

Sony Pictures a renunțat miercuri să scoată pe piață filmul “Interviul care ucide!”, în urma unor amenințări ale un hackeri în spatele cărora ar sta Phenianul.

Întrebat în legătură cu răspunsul pe care Casa Albă intenționează să-l aducă acestui incident, Earnest a subliniat că NSC (Consiliul de Securitate Națională) va examina “un ansamblu de opțiuni”.

Purtătorul de cuvânt al Executivului american a insistat totuși asupra necesității unui răspuns “proporțional”, subliniind că obiectivul celor care conduc un atac cibernetic de acest tip este de a “provoca un răspuns din partea Statelor Unite”.

Filmul, o parodie asupra unui complot fictiv al CIA pentru asasinarea liderului nord-coreean Kin Jong-un, urma să fie scos pe piață în ziua de Crăciun în Statele Unite.

SUrsa: mediafax.ro

Atacul cibernetic major asupra Sony Pictures care a avut loc la sfârșitul lui noiembrie este o "problemă gravă de securitate națională" pentru Statele Unite, a apreciat joi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, subliniind că această acțiune a fost efectuată de un actor "sofisticat", relatează AFP. Întrebat în legătură cu o posibilă implicare a Coreei de Nord, Josh Earnest a afirmat că nu poate da un răspuns. Departamentul american al Justiției și FBI lucrează la dosar și "ancheta avansează", a spus el, adăugând că acest tip de investigație este "extraordinar de complex". "Este vorba de o acțiune distructivă (...) inițiată…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cel puțin nouă morți și peste 30 de răniți în urma prăbușirii unui pod care lega două insule în Indonezia

Cel puțin nouă persoane au decedat, iar alte peste ...

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa mai permita noi inmatriculari ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria a anunțat oficial ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: