Google+
Home » Politic » Daniel Buzamăt, „executat” de oamenii Elenei Udrea
Daniel Buzamăt

Daniel Buzamăt, „executat” de oamenii Elenei Udrea

În locul lui va fi numit Dorin Minciună, director la Iris Bîrlad. Ion Vrînceanu, șeful organizației județene Vaslui a PMP, îi reproșează lui Buzamăt că nu a fost suficient de abil în a armoniza spiritele din cadrul partidului, după ce aici a ajuns și gruparea demisionară din PDL.

 Simona MIHĂILĂ

 Cutremur în organizația de la Bîrlad a Partidului Mișcarea Populară (PMP): după ce a riscat totul pe o singură carte, părăsind PDL și mutîndu-se cu arme și bagaje la PMP, consilierul local Daniel Buzamăt a fost pus pe făraș de capii organizației județene. Surse din mediul politic local ne-au confirmat că Buzamăt a fost înlăturat din funcția de președinte al PMP Bîrlad.

Diseară, la ora 18, membrii organizațiilor locală și județeană vor susține o conferință de presă în care, cel mai probabil, îl vor anunța și prezenta pe noul lider de la Bîrlad, nimeni altul decît Dorin Minciună, director la SC Iris SA Bîrlad. Motivul oficial al conferinței de presă este, însă, inaugurarea noului sediu al partidului, care este taman fostul sediu al defunctului PDL, partidul părăsit de Buzamăt. Spațiul respectiv aparține unei societăți comerciale printre ai cărei acționari se numără și Ion Vrînceanu, liderul județean al PMP.

vranceanu_ion5Vrînceanu neagă categoric că Buzamăt ar fi fost îndepărtat de la șefia organizației bîrlădene: „El era președinte interimar. Au expirat cele trei luni și am decis să-l numim pe domnul Dorin Minciună, tot interimar. Până la Conferința Națională a PMP, toți suntem interimari, inclusiv eu”.

În ciuda declarației sale aparent pașnice, Ion Vrînceanu a fost nevoit să recunoască în cele din urmă că în partid erau tensiuni serioase: „Din păcate domnul Daniel Buzamăt nu a știut să armonizeze spiritele în cadrul organizației. El a venit în PMP împreună cu alți membri care demisionaseră din PDL. Nu a avut capacitatea de a îmbina gruparea nou-venită cu cea pe care a găsit-o aici. Era o distanță între oameni, o lipsă de comunicare. Cînd era o acțiune îi chema numai pe unii, nu pe toată lumea. Eu nu am nevoie de bisericuțe în partid. Eu știu oleacă de politică, totuși. {tiu că fără o organizație închegată nu se poate face nimic”.

Cu toate acestea, liderul județean nu vrea să închidă toate portițele de comunicare cu Buzamăt, pe care îl invită sa candideze la șefia PMP Bîrlad, atunci cînd vor fi organizate alegeri: „Eu nu am nimic cu el, dacă își va revizui atitudinea. Îl aștept să candideze și cel mai bun să cîștige”.

Vrînceanu promite să fie la fel de necruțător și cu Dorin Minciună, în cazul în care acesta nu se va ridica la înaltele sale standarde politice: „Eu vreau eficiență, colaborare și comunicare. Intenția noastră este de a lansa un candidat la Primăria Bîrlad, iar fără șefi de organizații locale competenți nu putem identifica o persoană care să aibă toate datele necesare acestei funcții”.

Contactat pentru a ne oferi un punct de vedere, Daniel Buzamăt ne-a spus că, pentru moment, se abține.

„Aștept conferința de presă. După ce voi afla ce s-a vorbit acolo, o să spun și eu lucrurilor pe nume”, ne-a declarat Buzamăt.

În locul lui va fi numit Dorin Minciună, director la Iris Bîrlad. Ion Vrînceanu, șeful organizației județene Vaslui a PMP, îi reproșează lui Buzamăt că nu a fost suficient de abil în a armoniza spiritele din cadrul partidului, după ce aici a ajuns și gruparea demisionară din PDL.  Simona MIHĂILĂ  Cutremur în organizația de la Bîrlad a Partidului Mișcarea Populară (PMP): după ce a riscat totul pe o singură carte, părăsind PDL și mutîndu-se cu arme și bagaje la PMP, consilierul local Daniel Buzamăt a fost pus pe făraș de capii organizației județene. Surse din mediul politic local ne-au confirmat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: