Google+
Home » Justitie » Petardele și pocnitorile, interzise și anul acesta

Petardele și pocnitorile, interzise și anul acesta

Se apropie sărbătorile și, ca de fiecare dată, tot mai mulți vor să-și achiziționeze articole pirotehnice pentru ca trecerea în noul an să fie cît mai spectaculoasă și luminoasă. Înainte de asta, doritorii trebuie să știe că petardele și pocnitorile sunt interzise și anul acesta pentru că sunt periculoase și pot provoca evenimente nefericite, iar cei care nu respectă legea se pot alege cu dosar penal sau chiar închisoare.

Polițiștii au început deja controalele pentru depistarea celor care comercializează sau folosesc astfel de produse care, folosite necorespunzător pot provoca grave incidente.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, anul acesta, pe raza județului Vaslui sunt 10 societăți autorizate pentru comercializarea articolelor pirotehnice.

Articolele pirotehnice sunt împărțite în două mari categorii, una inofensivă și alta periculoasă. Potrivit legii, în prima categorie sunt incluse numai obiecte pirotehnice de distracție, foarte mici, de tipul artificiilor, respectiv steluțe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, inele de foc, sateliți, care pot fi cumpărate pentru sărbători de la societățile autorizate și categoria celor periculoase, unde se găsesc articole pirotehnice de divertisment ce pot fi folosite în exterior și exclusiv de către pirotehnicieni.

Cele din urmă nu sunt destinate vînzării și utilizării lor de către publicul larg. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai după ce iau măsuri de protejare a celor din jur. Orice operațiune ilegală cu acestea se pedepseste cu închisoare de la trei luni la un an. Aceeași pedeapsă riscă și cei care vând articole pirotehnice periculoase către minori cu vârste mai mici de 16 ani sau către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. (Roxana NĂSTASĂ)

Se apropie sărbătorile și, ca de fiecare dată, tot mai mulți vor să-și achiziționeze articole pirotehnice pentru ca trecerea în noul an să fie cît mai spectaculoasă și luminoasă. Înainte de asta, doritorii trebuie să știe că petardele și pocnitorile sunt interzise și anul acesta pentru că sunt periculoase și pot provoca evenimente nefericite, iar cei care nu respectă legea se pot alege cu dosar penal sau chiar închisoare. Polițiștii au început deja controalele pentru depistarea celor care comercializează sau folosesc astfel de produse care, folosite necorespunzător pot provoca grave incidente. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, anul acesta,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: