Home / Social / Bani pentru achiziționarea de berbeci și juninci de rasă

Bani pentru achiziționarea de berbeci și juninci de rasă

Urmare a depunerii cererilor de către crescătorii de animale pentru schema de ajutor de minimis privitor la achiziționarea de către producătorii agricoli de berbeci de reproducție din rase specializate și de juninci, Direcția pentru Agricultură Vaslui a virat în contul celor care au depus astfel de cereri 443.319 lei.

Pentru achiziționarea de berbeci au fost virați 292.400 de lei, bani necesari pentru cumpărarea a 117 berbeci din rasele Karakul, Țurcană, Charollais și Merinos de Palas. Alți 151.919 lei au fost virați pentru achiziționarea a 31 capete de juninci gestante din rasele Holstein și Charolliase. De acești bani au beneficiat 24 de crescători de animale, persoane fizice și juridice. Sprijinul financiar acordat a fost în cuantum de 2.500 de lei/cap de berbec de rasă și de maxim 5.000 de lei/cap de junincă. Potrivit prevederilor legale, beneficiarii ajutorului de minimis acordar au obligația de a menține în exploatație animalele achiziționate pe o perioadă de minim 3 ani, începând de la data acordării sprijinului financiar, precum și înscrierea în Registrul genealogic a produșilor femeli obținuți. (A.C.)

Urmare a depunerii cererilor de către crescătorii de animale pentru schema de ajutor de minimis privitor la achiziționarea de către producătorii agricoli de berbeci de reproducție din rase specializate și de juninci, Direcția pentru Agricultură Vaslui a virat în contul celor care au depus astfel de cereri 443.319 lei. Pentru achiziționarea de berbeci au fost virați 292.400 de lei, bani necesari pentru cumpărarea a 117 berbeci din rasele Karakul, Țurcană, Charollais și Merinos de Palas. Alți 151.919 lei au fost virați pentru achiziționarea a 31 capete de juninci gestante din rasele Holstein și Charolliase. De acești bani au beneficiat 24…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: