Home / Social / Bani pentru achiziționarea de berbeci și juninci de rasă

Bani pentru achiziționarea de berbeci și juninci de rasă

Urmare a depunerii cererilor de către crescătorii de animale pentru schema de ajutor de minimis privitor la achiziționarea de către producătorii agricoli de berbeci de reproducție din rase specializate și de juninci, Direcția pentru Agricultură Vaslui a virat în contul celor care au depus astfel de cereri 443.319 lei.

Pentru achiziționarea de berbeci au fost virați 292.400 de lei, bani necesari pentru cumpărarea a 117 berbeci din rasele Karakul, Țurcană, Charollais și Merinos de Palas. Alți 151.919 lei au fost virați pentru achiziționarea a 31 capete de juninci gestante din rasele Holstein și Charolliase. De acești bani au beneficiat 24 de crescători de animale, persoane fizice și juridice. Sprijinul financiar acordat a fost în cuantum de 2.500 de lei/cap de berbec de rasă și de maxim 5.000 de lei/cap de junincă. Potrivit prevederilor legale, beneficiarii ajutorului de minimis acordar au obligația de a menține în exploatație animalele achiziționate pe o perioadă de minim 3 ani, începând de la data acordării sprijinului financiar, precum și înscrierea în Registrul genealogic a produșilor femeli obținuți. (A.C.)

Urmare a depunerii cererilor de către crescătorii de animale pentru schema de ajutor de minimis privitor la achiziționarea de către producătorii agricoli de berbeci de reproducție din rase specializate și de juninci, Direcția pentru Agricultură Vaslui a virat în contul celor care au depus astfel de cereri 443.319 lei. Pentru achiziționarea de berbeci au fost virați 292.400 de lei, bani necesari pentru cumpărarea a 117 berbeci din rasele Karakul, Țurcană, Charollais și Merinos de Palas. Alți 151.919 lei au fost virați pentru achiziționarea a 31 capete de juninci gestante din rasele Holstein și Charolliase. De acești bani au beneficiat 24…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

Criza de constructori lovește și în proiectul Centrului Cultural Județean

de Dănuț CIOBANU Lucrările la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: