Home / World / Coreea de Nord a amenințat SUA cu represalii dacă Washingtonul va sancționa Phenianul în cazul Sony

Coreea de Nord a amenințat SUA cu represalii dacă Washingtonul va sancționa Phenianul în cazul Sony

Coreea de Nord a amenințat, duminică, cu represalii Casa Albă și alte obiective americane în cazul în care Statele Unite ar sancționa Phenianul pentru atacul cibernetic asupra Sony Pictures.

Comisia Națională de Apărare nord-coreeană (NDC) a dezmințit încă o dată că ar avea vreo legătură cu acest atac, ce a determinat Sony Pictures să anuleze lansarea prevăzută pentru ziua de Crăciun a peliculei “The Interview”, o comedie despre un complot fictiv pus la cale de CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un. Președintele american Barack Obama a declarat vineri că Phenianul a orchestrat operațiunea. “Vom răspunde pe măsură într-un moment, într-un loc și un mod pe care le vom alege”, a avertizat el. NDC, citată de agenția de presă oficială nord-coreeană, a replicat că armata și populația Coreei de Nord sunt “pregătite pentru o confruntare cu Statele Unite, în toate spațiile de conflict, inclusiv în cel al războiului cibernetic, pentru a le distruge citadelele”.

“Contraatacul nostru cel mai dur va viza Casa Albă, Pentagonul și continentul american (…), și va depăși cu mult contraatacul simetric anunțat de Obama”, a adăugat NDC.

Coreea de Nord, care a mai lansat amenințări la adresa Statelor Unite, a acuzat administrația Obama că a fost “implicată profund” în realizarea acestui film.

Sony a anulat lansarea filmului “The Interview” în urma amenințărilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv e-mailuri și filme încă nelansate.Potrivit Biroului Federal de Investigații al Statelor Unite, Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, în noiembrie, administrația Barack Obama anunțând că analizează modalități de ripostă.

Sursa: mediafax.ro

Coreea de Nord a amenințat, duminică, cu represalii Casa Albă și alte obiective americane în cazul în care Statele Unite ar sancționa Phenianul pentru atacul cibernetic asupra Sony Pictures. Comisia Națională de Apărare nord-coreeană (NDC) a dezmințit încă o dată că ar avea vreo legătură cu acest atac, ce a determinat Sony Pictures să anuleze lansarea prevăzută pentru ziua de Crăciun a peliculei "The Interview", o comedie despre un complot fictiv pus la cale de CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un. Președintele american Barack Obama a declarat vineri că Phenianul a orchestrat operațiunea. "Vom răspunde pe măsură…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cel puțin nouă morți și peste 30 de răniți în urma prăbușirii unui pod care lega două insule în Indonezia

Cel puțin nouă persoane au decedat, iar alte peste ...

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa mai permita noi inmatriculari ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria a anunțat oficial ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: