Home / Social / ISU Vaslui a primit o autospecială șenilată

ISU Vaslui a primit o autospecială șenilată

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui are în dotare, începând de vineri, o autospecială șenilată, cu care va putea interveni în zone izolate.

Autoșenilata, cu tracțiune 8 X 8, este un vehicul specializat pentru intervenții în zone izolate, care nu pot fi accesate în alte condiții. Vehiculul poate urca ușor un teren în pantă, poate merge pe terenuri mlăștinoase și prin nămeți în vederea evacuarii victimelor, cu acordarea primului ajutor, fiind dotată și cu targă specială. Aceasta este prevăzută cu șenile pentru zăpadă și gheață, conferindu-i astfel o putere mărită la deplasarea pe teren accidentat sau pe noroi. În plus se poate transforma în vehicul amfibie pentru traversarea apelor. Autospeciala are o capacitate de transport de maxim șase persoane pe uscat și patru pe apă, iar în condițiile transportării unei victime permite deplasarea cu patru persoane (victima pe targă plus alte trei persoane). Șenilata este dotată cu autoturism de tractare și platformă, având și un sistem de sonorizare care poate fi detectat de eventualele victime. Mașina urmează să deservească întreg județul Vaslui.

În perioada următoare, la sediul ISU Vaslui vor ajunge și trei autofreze. Acestea vor avea în dotare o freză de capacitate mare și vor acționa pentru deszăpezirea drumurilor și facilitarea accesului autospecialelor de pompieri, SMURD și SAJ la locul intervenției. Nici autofrezele nu au o singură destinație, pe timpul verii transportând câte un rezervor de apă, cu capacitatea de 7.000-9.000 litri, fiind dotate cu câte o pompă de alimentare a rezervorului și/sau refulare a apei pentru stingerea incendiilor. (Roxana NĂSTASĂ)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui are în dotare, începând de vineri, o autospecială șenilată, cu care va putea interveni în zone izolate. Autoșenilata, cu tracțiune 8 X 8, este un vehicul specializat pentru intervenții în zone izolate, care nu pot fi accesate în alte condiții. Vehiculul poate urca ușor un teren în pantă, poate merge pe terenuri mlăștinoase și prin nămeți în vederea evacuarii victimelor, cu acordarea primului ajutor, fiind dotată și cu targă specială. Aceasta este prevăzută cu șenile pentru zăpadă și gheață, conferindu-i astfel o putere mărită la deplasarea pe teren accidentat sau pe noroi. În…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

La spitalul din Bârlad se fură pe rupte

Se fură ca în codru ...

Pentru ce solicită bani europeni întreprinzătorii vasluieni? De la service-uri auto la saloane de coafură, patiserii și activități recreative

Afacerile tipic românești, înființate cu ...

Șofer de microbuz școlar din Grivița, prins băut la volan în timp ce ducea elevii la școală

Șoferul unui microbuz școlar a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: