Home / Social / “Seara” de carte a deschis sacul Moșului

“Seara” de carte a deschis sacul Moșului

Sub sloganul „Un zâmbet dulce și o carte-n sacul Moșului”, Asociația culturală „Seară de Carte” din Bârlad a organizat vineri o acțiune caritabilă, oferind cadouri de Crăciun copiilor de la Centrul de zi din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 din Bârlad. Cu sprijinul cadrelor medicale de la Centrul de Dializă și al membrilor Asociației „Seară de Carte”, s-au strâns zeci de pachete cu haine, dulciuri, jucării și rechizite.

Este o mare bucurie să oferim copiilor foarte săraci astfel de pachete. Membrii Asociației „Seară de Carte”, printre care și elevi ai Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, dar și colegi de ai mei, de la Centrul de Dializă, au organizat o colectă, din tot sufletul, și pe lângă dulciuri și haine, au dăruit și cărți acestor copii. Este nevoie ca ei să conștientizeze cât de importantă este școala pentru viitorul lor”, a declarat Mirela Luca, președinta Asociației „Seară de Carte” Bârlad.

Pachetele strânse de oameni inimoși au fost dăruite copiilor chiar de către Moș Crăciun.

Moșul celor de la „Seară de Carte” a fost unul de poveste. De aceea, copiii l-au întrebat de mai multe ori dacă este Moșul adevărat. Ei cred în Moș Crăciun și își trăiesc copilăria ca orice copil, dar, din păcate, bucuriile sunt mai puține. Ne onorează gestul făcut de cei de la Asociația «Seară de Carte», cu atât mai mult cu cât ei au donat centrului și cărți pentru o minibibliotecă. Le mulțumim foarte mult și să fie convinși că gestul lor a fost apreciat așa cum se cuvine de acești copii ce provin din familii defavorizate, dar care au un suflet mare”, a declarat Esmeralda Bâgu, șefa Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad.

Cei 20 de copii la care a venit Moșul vineri, 19 decembrie, beneficiază la Centrul de Zi de câteva ore de servicii sociale, dar și de o masă caldă pe zi. Pentru mulți, această masă este singura masă din zi de care au parte. Sunt copii cu povești triste, dar care nu și-au pierdut speranța, iar iarna, speranța lor este Moș Crăciun.

În semn de respect pentru bătrânul cu barbă albă care le-a adus atâtea cadouri, copiii l-au întâmpinat cu colinde și poezii pe care le-au interpretat ireproșabil. Nu i-au cerut nimic special Moșului, dar cu siguranță că și-ar dori ca el să vină cât mai des. (Mihaela NICULESCU)

Sub sloganul „Un zâmbet dulce și o carte-n sacul Moșului”, Asociația culturală „Seară de Carte” din Bârlad a organizat vineri o acțiune caritabilă, oferind cadouri de Crăciun copiilor de la Centrul de zi din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 din Bârlad. Cu sprijinul cadrelor medicale de la Centrul de Dializă și al membrilor Asociației „Seară de Carte”, s-au strâns zeci de pachete cu haine, dulciuri, jucării și rechizite. „Este o mare bucurie să oferim copiilor foarte săraci astfel de pachete. Membrii Asociației „Seară de Carte”, printre care și elevi ai Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, dar și colegi…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: