Home / Invatamant / Mai mulți copii săraci la grădiniță

Mai mulți copii săraci la grădiniță

Bazându-se pe principiul că fiecare copil are dreptul la educație, Asociația Ovidiu Ro continuă programul „Fiecare copil în grădiniță”, lansat în anul 2010 cu sprijinul Ministerului Educației. Acest program, ce sprijină copiii care provin din familii cu venituri reduse, cu tichete de 50 de lei pe lună, a stimulat frecvența copiilor la grădiniță, în județul Vaslui constatându-se o creștere considerabilă.

De exemplu, la Grădinița 22 din Vaslui, unde 41 de copii primesc stimulente sub formă de tichete sociale, educatoarea Ioana Miron a constatat o schimbare foarte mare de la implementarea programului, și anume că micuții nu numai că s-au înscris mai mulți, ci și vin, fără să lipsească aproape deloc. Pentru că, în cazul în care lipsesc, nu vor mai primi tichetele.

„Programul a asigurat prezența copiilor la grădiniță în fiecare zi, părinții înțelegând că este important să-i aducă nu ocazional, ci zilnic. Chiar mulțumim pentru fondurile alocate pentru cumpărarea de îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite școlare, care au făcut posibilă prezența la grădiniță în număr mai mare” a spus educatoarea Ioana Miron.

În prezent, la nivel național, programul este implementat în 45 de comunități din 11 județe, de el beneficiind 2.200 de copii. În primii patru ani de implementare a programului, rata medie de prezență a copiilor la grădiniță a fost de 81%, mai mult decât dublul prezenței medii înregistrate anterior, indicând succesul acestei inițiative. (Roxana NĂSTASĂ)

Bazându-se pe principiul că fiecare copil are dreptul la educație, Asociația Ovidiu Ro continuă programul „Fiecare copil în grădiniță”, lansat în anul 2010 cu sprijinul Ministerului Educației. Acest program, ce sprijină copiii care provin din familii cu venituri reduse, cu tichete de 50 de lei pe lună, a stimulat frecvența copiilor la grădiniță, în județul Vaslui constatându-se o creștere considerabilă. De exemplu, la Grădinița 22 din Vaslui, unde 41 de copii primesc stimulente sub formă de tichete sociale, educatoarea Ioana Miron a constatat o schimbare foarte mare de la implementarea programului, și anume că micuții nu numai că s-au înscris…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Se va face recepția sălii de sport a Școlii „Iacov Antonovici” pe 12 noiembrie?

Declarație șoc a deputatului Adrian ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are ...

Consiliul Local Vaslui va acorda 4.144 burse școlare

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: