Home / Social / Pamflet: Gala premiilor politice 2014

Pamflet: Gala premiilor politice 2014

Pentru efortul supraomensc depus în creșterea nivelului de trai al cetățenilor conturilor personale și a celor de pe numele rudelor, cotidianul nostru a decis acordarea unor premii politicienilor locali. Acestea constă doar în titluri onorice, pentru că de latura fianciară au avut ei grijă. Unii mai mult, alții mai puțin, iar alții… cum i-a dus capul.

Corneliu Bichineț – Premiul “Sârba-n două părți”. De pe scena politică, a demonstrat că poate dansa și cum i se cântă, dar și cum vrea mușchii lui. În același timp! Exercițiul artistic este însă riscant, pentru că ritmul se poate schimba, iar noul tempou va impune o mișcare de regres: un pas înainte și doi înapoi. Noi nu dorim, dar se-ntâmplă!

Vasile Mihalachi – Premiul “Pușca și cureaua lată”. După ce și-a încheiat mandatul de președinte de Consiliu Județean, a trecut în planul secund, așa cum era firesc. Din planul secund, va ajunge invariabil în eșalonul secund, că la partid sunt destui tineri de perspectivă. Iar din eșalonul secund, va ajunge acolo unde tooooți marii politicieni se duc odată și-odată: la masa amintirilor glorioase. Eheee, neicăăă!

Doina Silistru – Premiul “Ceapa de aur”. Inițial, comisia de analiză a stabilit că doamna senator s-ar încadra mai bine la Premiul “Albinuța”, dar pentru că ea roiește și iarna, a fost descalificată. I s-a decernat premiul menționat pentru că are glandele lacrimare extrem de sensibile. Ca la ceapă!

Florin Ciurariu – Premiul “Interimar forever”. Intrat în politică prin crăpătura ușii, deputatul de conjunctură (aflat la primul mandat și, cel mai probabil, ultimul), a dovedit până acum că este un foarte bun interimar. Cum a plecat unul, cum i-a luat locul până la alegeri. Dar știți ce e mai rău decât să fii președinte interimar? Să fii copreședinte interimar! Oare nu ar trebui să existe o profesie legalizată dacă tot avem oameni calificați în interimat?!

Irinel Stativă – Premiul “Invizibil. Incredibil. Indubitabil”. Știați că avem un deputat în județ cu numele ăsta? Nici nu aveați cum, devreme ce e invizibil. Cică unii l-au văzut o dată prin Parlament, când a depus jurământul și a spus cum îl cheamă. Știm că pare incredibil, dar așa e! Și noi am crezut că e o glumă proasă să fii plătit doi ani de zile pentru că ai știut cum te cheamă. Dar vă asigurăm că se poate. E indubitabil.

Dan Marian – Premiul “Divide et dispera”. Un parcurs politic cel puțin ciudat. Pe oriunde a trecut, au avut loc scindări. A fost hulit tot neamul său de la antropoid la procesorul i9, dar tot timpul a căzut în picioare, spre disperarea multora.

Victor Cristea – Premiul “In wiskey veritas”. O carieră politică de invidiat, cu puternice accente matusalemice. După o grămadă de ani de prim gospodar, a rămas cu un discurs de-a dreptul sforăitor, care face orice tip de ceas să nu mai conteze, dar din care se distinge același prăfuit “Am adus gazul”. Aflat la al doilea mandat de deputat, și-a menținut același discurs, din care se aude din când în când “cercetare”, “profesor”, “salarii”. Toate rostite cu danf de… veritas. Hai noroc!

Dan Bordeianu – Premiul “Nu aduce DNA ce aduce votul”. Se spune că în tinerețe a fost protagonistul unei întâmplări penale, dar asta nu a contat prea mult pentru cariera sa politică. Anul acesta, firma condusă de soția sa a intrat în atenția procurorilor DNA pentru un proiect cu fonduri europene din județul vecin. Cică ar fi un prejudiciu de vreo 18 miliarde. O nimica toată, în ansamblu, dar dacă îi poate păstra, de ce să nu schimbe partidul? Asta a făcut, numai că socoata din sondaj nu s-a potrivit cu cea de la vot. Curat ghinion, monșer!

Ciprian Feraru – Premiul “Fără număr! Fără număr! Fără număr!” Menestrel de ocazie, politicianul bârlădean a schimbat de curând macazul și a dat convingerile liberale pe dogma social-democrată, sperând că așa va avea succese nemăsurate și va progresa politic. Noi îi dorim nu aibă parte de realizări fără număr, fără serie, ca bancnota speciment. Toți vor să o vadă, dar tuturor le este inutilă.

Marcel Vasilache – Premiul “Almanahe”. Reprezentantul “poporului” bârlădean a dovedit în cele câteva ieșiri publice că limba română colocvială bate gramatica academică. Astfel, deși a lansat o serie de mesaje defazate gramatical, este convins că s-a făcut auzit și înțeles. Votul alege!

Daniel Buzamăt – Premiul “Eternul înșelat”. Un om decis să “facă treabă”, de ani buni în politica bârlădeană, dar fără realizări notabile până acum. Și-a început cariera politică la PNG, mai târziu a naufragiat în PD-L. Toamna 2014 l-a găsit în PMP, unde a fost imediat izolat. S-ar părea că nu-și poate găsi nicăieri locul și că de fiecare dată așteptările îi sunt înșelate.

Tudor Ciuhodaru – Premiul “Sănătos la trup”. Un vajnic susținător al drepturilor personalului medical și mai puțin ale pacientului, deputatul ieșeanobârlădean are foarte multe inițiative legislative referitoare la reforma în sistemul sanitar românesc. Din păcate, prea puține aprobate. Noi îi urăm să fie sănătos. La trup, că la cap…

Ion Vrînceanu – Premiul “De mă voi scula, pre mulți am să vrâncesc și eu”. Povestea acestui politician este similară personajului principal din nuvela lui Negruzzi. (Auto)Exilat din politica vasluiană în urmă cu câțiva ani, după ce a vrut o piramidă de capete (mai puține decât Lăpușneanul, e drept), s-a întors inițial în PPDD, după care a dispurăt pentru a se întorce din nou, de această dată în PMP. Este foarte greu de crezut că acest partid va ajunge la calibrul PNL de odinioară, da’ și dac-ajunge!

Dumitru Boroș – Premiul “Lex dixit!” Cunoscut mai mult pentri opoziția din Consiliul Local Bârlad decât pentru voturile obținute în 2012, avocatul bârlădean este o pată pastelată în peisajul politic. A avut și o candidatură la primăria locală, însă a câștigat cel care a avut mai multe voturi. Așa spune legea.

Pentru efortul supraomensc depus în creșterea nivelului de trai al cetățenilor conturilor personale și a celor de pe numele rudelor, cotidianul nostru a decis acordarea unor premii politicienilor locali. Acestea constă doar în titluri onorice, pentru că de latura fianciară au avut ei grijă. Unii mai mult, alții mai puțin, iar alții... cum i-a dus capul. Corneliu Bichineț – Premiul “Sârba-n două părți”. De pe scena politică, a demonstrat că poate dansa și cum i se cântă, dar și cum vrea mușchii lui. În același timp! Exercițiul artistic este însă riscant, pentru că ritmul se poate schimba, iar noul tempou…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Festivalul de Umor ”Constantin Tănase” se va desfășura în anul 2020 în două etape

Prima etapă a festivalului de umor se va desfășura ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: