Home / Justitie / Puică – Istrate, un meci ilegal ținut sub preș

Puică – Istrate, un meci ilegal ținut sub preș

Misteriosul om din Consiliul Județean căruia prefectul Andrei Puică i-a cerut în plenul ultimei ședințe să renunțe la traficul de influență este nimeni altul decât controversatul om și politician Viorel Istrate.

Bogdan RUSU

Andrei Puică, prefectul județelui Vaslui, prezent la ședința Consiliului Județean de săptămâna trecută, a cerut să spună câteva cuvinte la finalul întrunirii. Prefectul le-a cerut celor prezenți să respecte legislația, mai ales cea care vizează relațiile de colaborare inter-instituțională CJ – Prefectură. Prefectul a declarat că cineva i-a cerut în mod direct să săvârșească o ilegalitate.

După câteva zile de anchete, reporterii Est News au aflat că personajul care l-a “presat” pe prefect a fost nimeni altul decât Viorel Istrate, consilier județean, un om controversat la limita superlativului.

viorel_istrate_partidul_poporului_2.preview-480x330Din ceea ce am aflat de la Prefectură, se pară că Istrate ar fi “intervenit” ilegal, însoțit fiind de mass-media centrală, mai exact de câțiva reporteri ai TVR, în ideea ca Puică să intervină pe lângă Primăria Vaslui pentru a anula un act prin care consilierul a fost obligat la plata unei sume de trei miliarde de lei vechi către bugetul municipiului Vaslui, într-o afacere foarte “complicată”, ce vizează terenul de vis-a-vis de Palatul Copiilor Vaslui.

În ciuda faptului că prefectul a acuzat că se fac presiuni asupra sa, acesta nu a cerut sprijinul poliției sau al parchetului, în ideea că problema se va rezolva de la sine. Problema este însă cu mult mai complicată, din moment ce un consilier județean și-a permis să îl preseze pe prefectul județului, în ideea ca acesta din urmă să comită o infracțiune sancționată de Codul Penal. Ne întrebăm oare ce alte afaceri se mai petrec în divanurile instituțiilor plătite cu bani publici? Cine pe cine iartă, cine pe cine ajută și cine ajunge pe masa Direcției Naționale Anticorupție?

La ședința menționată, Puică nu a nominalizat pe nimeni ca fiind ticălosul ticăloșilor și tot Puică a refuzat să predea ștafeta unor alte organe ale justiției care ar fi putut să-l “colinde” pe Istrate, cu mascați mari cât ușa de la Prefectură și cu toată reuzita de masat oase.

Puică ne-a declarat că în același mod în care lui i se poate întocmi un dosar penal în baza unei plângeri, ar putea la rândul său să depună o plângere penală. Cu toate acestea, nu a făcut-o. Nimeni cu îl acuză pe Anderi Puică, însă firesc ar fi fost ca în cazul în care este supus unor presiuni neortodoxe, oricare ar fi fost ele, să alerteze pe cei care puteau investiga la sânge cazul Istrate. Și cine știe, poate se lăsa și cu un dosar penal.

Misteriosul om din Consiliul Județean căruia prefectul Andrei Puică i-a cerut în plenul ultimei ședințe să renunțe la traficul de influență este nimeni altul decât controversatul om și politician Viorel Istrate. Bogdan RUSU Andrei Puică, prefectul județelui Vaslui, prezent la ședința Consiliului Județean de săptămâna trecută, a cerut să spună câteva cuvinte la finalul întrunirii. Prefectul le-a cerut celor prezenți să respecte legislația, mai ales cea care vizează relațiile de colaborare inter-instituțională CJ – Prefectură. Prefectul a declarat că cineva i-a cerut în mod direct să săvârșească o ilegalitate. După câteva zile de anchete, reporterii Est News au aflat că…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

TIR cu 24 de tone de melasă, răsturnat între Huși și Crasna din cauza vitezei. Pompierii au intervenit în zonă

O autocisternă plină cu melasă s-a răsturnat în afara ...

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

Peste 17.000 de țigarete de contrabandă, descoperite ascunse în două uși metalice dintr-un autocar, în Vama Albița

Peste 17.000 de țigarete de contrabandă, care urmau a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: