Home / National / VREMEA se răcește din a doua zi de Crăciun. ANM: Încep PLOI ȘI NINSORI în aproape toată țara. Care sunt zonele vizate

VREMEA se răcește din a doua zi de Crăciun. ANM: Încep PLOI ȘI NINSORI în aproape toată țara. Care sunt zonele vizate

Temperaturile scad și ploile, ninsorile sau lapovița vor cuprinde sudul, estul și centrul țării, începând de vineri seară, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). De vineri, se înmulțumesc precipitațiile în Oltenia, Muntenia și mare parte din Transilvania și Moldova. Acestea se vor transforma în ninsori, în special în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, Moldova și la munte, se arată în prognoza ANM.

ANM: Temperaturile scad și încep ploi și ninsori, în aproape toată țara, de vineri seară

În Banat, în intervalul 25 – 28 decembrie va avea loc un proces de răcire, iar maximele diurne nu vor mai depăși, în medie, 1 grad Celsius, în timp ce minimele nocturne vor scădea spre -5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în jurul datei de 26 decembrie, când va ploua, dar și în intervalul 29 decembrie – 3 ianuarie, când vor fi și lapovițe sau ninsori, mai ales în cursul nopților.

Și în Crișana, în jurul datei de 26 decembrie local vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar între 29 decembrie și 4 ianuarie vor fi mai ales lapovițe și ninsori, moderate cantitativ. Temperaturile vor avea o scădere accentuată, pînă la valori de aproximativ 0 grade Celsius pe 27 decembrie.

În Transilvania vremea se răcește spre medii ale maximelor de până la minus 2 grade și ale minimelor de până la minus 10 grade, pe 27 – 28 decembrie. Pe 26 decembrie vor fi precipitații mixte, în general slabe cantitativ, iar între 29 decembrie și 4 ianuarie vor fi predominant ninsori, pe arii extinse.

În Maramureș vor fi precipitații pe arii relativ extinse aproape zilnic, pe tot parcursul intervalului de prognoză, predominant sub formă de ploaie la început, iar după 29 decembrie mai ales sub
formă de ninsoare.

Temperaturile scad cu aproximativ 10 grade în Moldova, de joi până duminică, ajungând la maxime de 0 grade și minime de minus 7 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitații locale, predominant ninsori, va fi ridicată între 29 decembrie și 4 ianuarie, iar până atunci numai izolat și trecător vor fi ploi slabe sau lapoviță, mai ales vineri.

Și în Dobrogea scad temperaturile cu 10 grade, astfel încât pe 28 decembrie vor fi temperaturi maxime de 2 grade și minime de minus 4 grade. După data de 27 decembrie precipitațiile vor fi prezente pe arii extinse, predominat sub formă de ploaie.

În Muntenia, pe 28 decembrie, vor fi maxime diurne de aproximativ 1 grad și minime nocturne de minus 5 grade. Tot după 27 decembrie, aproape zilnic, se vor semnala precipitații mixte la nivel local, în general slabe cantitativ.

În Oltenia probabilitatea pentru precipitații mixte va crește începând de vineri. Pe 28 decembrie nu se vor mai depăși temperaturi medii de 0 grade ziua și minus 5 grade noaptea.

La munte, până la sfârșitul săptămânii, vremea se va răci de la o zi la alta, iar mediile termice vor scădea spre minus 8 grade ziua și minus 12 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și moderate cantitativ va crește de joi, când vor predomina ninsorile.

Cum va fi vremea vineri, 26 decembrie

ÎN ȚARĂ

Vremea va deveni în general închisă vineri și se va răci în toată țara, astfel că valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. În prima parte a zilei va ninge la munte și vor fi mai ales ploi, pe arii restrânse, în restul teritoriului, iar după-amiaza și noaptea precipitațiile vor cuprinde majoritatea regiunilor și vor predomina ninsorile. Vor fi condiții de polei, iar în sudul țării cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări, mai ales noaptea, în Dobrogea, în sudul Moldovei și în estul Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în Maramureș și 9 grade în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 3 grade.

LA BUCUREȘTI

Vremea se va răci, iar cerul va deveni mai mult noros. După-amiaza și noaptea se vor semnala precipitații, la început sub formă de ploaie, apoi vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a nopții. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

LA MUNTE

Vremea va fi închisă, se va răci față de ziua precedentă în toate masivele și va ninge, cu precădere în a doua parte a zilei și noaptea. Cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp, în Carpații Meridionali și în Carpații Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste, noaptea.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Viticultorii vasluieni au dat lovitura: anul trecut au avut o recolta de 72.697 tone struguri de vin

Viticultorii din judetul Vaslui au avut o recolta buna ...

Salariul minim brut a crescut la 2.230 lei

Începând cu data de 1 ianuarie 2020 salariul de ...

Sirenele care anunta situatiile de urgenta vor fi testate, de marti, iar timp de 4 zile vor suna alternativ, intre orele 10 si 15

Sirenele care anunta situatiile de urgenta vor suna alternativ, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: