Home / Administratie / Centru de promovare turistică la Bârlad

Centru de promovare turistică la Bârlad

În curând, la Bârlad, va lua ființă Centrul de promovare și informare turistică, un obiectiv realizat cu bani europeni ce va avea drept scop promovarea municipiului Bârlad ca valoare culturală, istorică, economică, dar și asigurarea legăturii orașului cu turiștii. Centrul va fi ridicat chiar la intrarea în Grădina Publică, care reprezintă principala locație de promenadă pentru locuitorii orașului.

„Centrul de informare și promovare turistică va fi pentru turiștii străini și români, locul efectiv de pornire în cunoașterea și vizitarea orașului și a zonei Bârlad. Este necesar să introducem în circuitul turistic național două obiective culturale de maximă importanță localizate în centrul orașului nostru: Muzeul <Vasile Pârvan> și Teatrul <Victor Ion Popa>. Scopul principal este acela de valorificare a potențialului turistic cultural-științific cu impact pozitiv asupra economiei locale”, a declarat primarul Constantin Constantinescu.

De asemenea, primăria a inițiat la începutul acestui an proiectul transfrontalier „Cross Border Cultural Joint Events”, în parteneriat cu Primăria Edineț (Republica Moldova) și Fundația de Caritate Resurse și Inițiative Publice din Cernăuți (Ucraina). Acest proiect își propune: realizarea unui program anual cultural comun pentru regiunea Bârlad- Edinet – Cernăuți, elaborarea unui studiu de inventariere și valorificare a patrimoniului cultural istoric din regiunea vizată și organizarea unei campanii de promovare a patrimoniului cultural (festivaluri transfrontaliere, concerte, mese rotunde, albume de promovare).

Între inițiativele locale destinate promovării turismului în localitate se numeră proiectul „Planetariul Bârlad – Diversificarea ofertei turistice în zona Vaslui-Soroca” inițiat de Muzeul „Vasile Pârvan” și finanțat prin Programul de Vecinătate România-Republica Moldova, astfel încît să aducă beneficii socio-economice și culturale considerabile întregii zone.

„Centrul Național de Informare și Promovare Turistică vine să completeze investițiile realizate în domeniului turismului în municipiului Bârlad, cât și în domenii auxiliare acestuia. Bârladul deține o paletă variată de obiective turistice, de la arhitectura urbană, case memoriale și clădiri de patrimoniu la instituții de învățământ cu istorie, monumente istorice, Grădina Zoologică, Gradina Publică. Orașul deține, acel Planetariu digital, care este unic în Moldova, deține Pavilionului Muzeal <Marcel Guguianu>, unic la nivel național.

Muzeele și casele noastre memoriale găzduiesc importante opere de artă realizate sub semnătura unor artiști celebri precum: Corneliu Baba, Ion Irimescu, Nicolae Tonitza, Marcel Guguianu, Sabin Balașa, Iosif Iser, Theodor Pallady, Ștefan Luchian, Ion Ciucurencu; mai adăpostesc și importante colecții”, a adăugat primarul Constantinescu.

Edilii spun că toate aceste resurse turistice sunt promovate insuficient , iar Centrul Turistic vine să repare acest lucru.

Valoarea proiectului este de 630 mii de lei, din care 2% reprezintă cofinanțare de la bugetul local. (Ionuț RUSU)

În curând, la Bârlad, va lua ființă Centrul de promovare și informare turistică, un obiectiv realizat cu bani europeni ce va avea drept scop promovarea municipiului Bârlad ca valoare culturală, istorică, economică, dar și asigurarea legăturii orașului cu turiștii. Centrul va fi ridicat chiar la intrarea în Grădina Publică, care reprezintă principala locație de promenadă pentru locuitorii orașului. „Centrul de informare și promovare turistică va fi pentru turiștii străini și români, locul efectiv de pornire în cunoașterea și vizitarea orașului și a zonei Bârlad. Este necesar să introducem în circuitul turistic național două obiective culturale de maximă importanță localizate în&hellip;

Review Overview

About Mihai Vasile

3 comments

 1. O noua hotie pusa la cale de Tartan din seria lunga gen fabrica de tractoare la Barlad , parcare cu plata electronica , Mall in curtea spitalului , Cinema 3D si SPA nedeschise realizate de firme prietene cu bani imprumutati de Consiliul Local pe 27 ani.La puscarie Tartane , la puscarie !

 2. hai, nu mai exagerati. nely sau cum te numesti in realitate… te faci de cacao cu comentarii din astea. vorbesti ca si cum restul barladenilor nu merg pe acolo niciodata. nimic din ce ai scris nu e adevarat. esti din vreun partid politic care vrea sa se cocoate la primarie si dai si tu cu oala cu rahat in toate partile, fara noima

 3. “Centrul va fi ridicat chiar la intrarea în Grădina Publică, care
  reprezintă principala locație de promenadă pentru locuitorii orașului.”

  sa aiba grija turistii sa nu isi sparga capul impiedicandu-se pe aleile din beton ciuntit si asfalt socrojit si expirat.

  sa fie atenti si la salcamii “seculari” uscati de vreo cateva zeci de ani.
  sa treaca in vizita si pe la WC-ul public din gradina publica euroweceul, o adevarata bomba pestilentiala…
  sa-si ia cizme de cauciuc ca sa poata strabate noroaiele si scursorile din deal care inunda aleile datorita santurilor pluviale colmatate.

x

Check Also

Ultima oră! Vântul puternic a distrus până acum trei acoperișuri la Bârlad (Foto/Video)

Două echipe ale Detașamentului de Pompieri Bârlad intervin  la ...

Investiții de milioane de euro la Vetrișoaia

Autoritățile locale din Vetrișoaia se pricep să administreze banii ...

Deficitul bugetar al Bârladului este de 7% în acest an! Consilierii PSD cer explicații primarului

Consilierii locali PSD amenință că nu vor vota proiectul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: