Home / Social / Regal de tradiție autentic românească la CARP Bârlad

Regal de tradiție autentic românească la CARP Bârlad

Moment de tradiție pur românească la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad, acolo unde timp de două ore, adevărați păstori ai tradiției au oferit un spectacol magistral.

Un cor de bărbați ai Ansamblului „Răzeșii” din Pogonești a impresionat audiența cu un program de colinde și cântece de Crăciun. A venit apoi rândul elevilor școlii din Gara Banca. Orchestra de muzică populară de aici a prezentat un miniconcert, după care gazdele au asistat la un dans tradițional de Crăciun – „Dansul Babelor” – care se păstrează din moși-strămoși în zona Banca. Elevii din Gara Banca au făcut o urătură ca la carte urmată de o sorcovă și de dansul caprei.

Printre urători s-a aflat și profesorul Gruia Novac, care a compus un plugușor “cu dichis”ce a reușit să smulgă zâmbete în rândul conducerii și salariaților CARP. Ultimii care au colindat a fost grupul vocal din Ivești, coordonat de interpretul de muzică populară George Forcos Palade, grup care a interpretat câteva cântece tradiționale. În ansamblu, spectacolul CARP a fost unul valoros, autentic, așa cum Bârladul nu a avut parte prea des în ultimii ani.

Urătorii au fost răsplătiți cu mere, colaci, dar și cu bani. (Mihaela NICULESCU)

Moment de tradiție pur românească la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad, acolo unde timp de două ore, adevărați păstori ai tradiției au oferit un spectacol magistral. Un cor de bărbați ai Ansamblului „Răzeșii” din Pogonești a impresionat audiența cu un program de colinde și cântece de Crăciun. A venit apoi rândul elevilor școlii din Gara Banca. Orchestra de muzică populară de aici a prezentat un miniconcert, după care gazdele au asistat la un dans tradițional de Crăciun – „Dansul Babelor” – care se păstrează din moși-strămoși în zona Banca. Elevii din Gara Banca au făcut o urătură…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Fostul director al Liceului ”Ion Mincu”, unul dintre cei mai longevivi șefi din județ, condus pe ultimul drum

Fostul director al Liceului ”Ion ...

Studenții vasluieni își închid afacerile pe bandă rulantă

Majoritatea firmelor înființate de studenții ...

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: