Home / Justitie / Sărbători după gratii

Sărbători după gratii

Deținuții care sperau că vor lua masa cu familia de sărbători au rămas doar cu gândul pentru că niciunul nu a primit permisie de a merge acasă. Cu toate acestea, cei privați de libertate au parte, ca și cei internați în centre sau spitale, de un meniu special de sărbători, cu produse tradiționale. Astfel, hranei zilnice care trebuie să aibă 2.855 de calorii i se vor adauga de sărbători încă 925 de calorii.

“Hrana zilnică a deținuților încarcerați la Penitenciar Vaslui are o valoare de 2855 calorii și poate conține preparate din carne, alimente de bază  –  cartofi, fasole, orez, legume, brânză, margarină, marmeladă, biscuiți. De asemenea, cu ocazia zilelor festive, deținuții primesc ca supliment și drepturile de hrană obișnuite, la care adaugă un aport de 925 de calorii. Sunt considerate zile festive: 1 ianuarie, Paștele, Sfinții Petru și Pavel, 1 decembrie, Crăciunul, și 31 decembrie. De asemenea, deținuții sunt alocați la norme de hrană diferențiat, în principal în funcție de activitățile pe care le desfășoară, de convingeri religioase, sau de regimuri alimentare recomandate pe considerente medicale. Normele  de hrană diferă între ele prin valoarea calorică și rețetar, iar meniul este decadal”, a declarat comisar Nicolae Toma, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului Vaslui.

În ceea ce privește costurile, tot acesta ne-a declarat că nu poate fi vorba de costuri suplimentare în ceea ce privește hrana unui deținut în perioada sărbătorilor, costul mediu zilnic fiind de 3,76 de lei. (Roxana NĂSTASĂ)

Deținuții care sperau că vor lua masa cu familia de sărbători au rămas doar cu gândul pentru că niciunul nu a primit permisie de a merge acasă. Cu toate acestea, cei privați de libertate au parte, ca și cei internați în centre sau spitale, de un meniu special de sărbători, cu produse tradiționale. Astfel, hranei zilnice care trebuie să aibă 2.855 de calorii i se vor adauga de sărbători încă 925 de calorii. “Hrana zilnică a deținuților încarcerați la Penitenciar Vaslui are o valoare de 2855 calorii și poate conține preparate din carne, alimente de bază  -  cartofi, fasole, orez,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

”Trei ceasuri rele” pentru mai mulți copii și bătrâni din județ, victime ale unor accidente

Mai mulți copii și bătrâni ...

O bârlădeancă a fost furată la ea în casă de o escroacă ce se dădea reprezentanta unei asociații umanitare

O femeie de 87 de ...

Ce trebuie să știe tinerii vasluieni care vor să aleagă cariera de polițist

Cei care doresc să îmbrace ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: