Home / Justitie / Sărbători după gratii

Sărbători după gratii

Deținuții care sperau că vor lua masa cu familia de sărbători au rămas doar cu gândul pentru că niciunul nu a primit permisie de a merge acasă. Cu toate acestea, cei privați de libertate au parte, ca și cei internați în centre sau spitale, de un meniu special de sărbători, cu produse tradiționale. Astfel, hranei zilnice care trebuie să aibă 2.855 de calorii i se vor adauga de sărbători încă 925 de calorii.

“Hrana zilnică a deținuților încarcerați la Penitenciar Vaslui are o valoare de 2855 calorii și poate conține preparate din carne, alimente de bază  –  cartofi, fasole, orez, legume, brânză, margarină, marmeladă, biscuiți. De asemenea, cu ocazia zilelor festive, deținuții primesc ca supliment și drepturile de hrană obișnuite, la care adaugă un aport de 925 de calorii. Sunt considerate zile festive: 1 ianuarie, Paștele, Sfinții Petru și Pavel, 1 decembrie, Crăciunul, și 31 decembrie. De asemenea, deținuții sunt alocați la norme de hrană diferențiat, în principal în funcție de activitățile pe care le desfășoară, de convingeri religioase, sau de regimuri alimentare recomandate pe considerente medicale. Normele  de hrană diferă între ele prin valoarea calorică și rețetar, iar meniul este decadal”, a declarat comisar Nicolae Toma, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului Vaslui.

În ceea ce privește costurile, tot acesta ne-a declarat că nu poate fi vorba de costuri suplimentare în ceea ce privește hrana unui deținut în perioada sărbătorilor, costul mediu zilnic fiind de 3,76 de lei. (Roxana NĂSTASĂ)

Deținuții care sperau că vor lua masa cu familia de sărbători au rămas doar cu gândul pentru că niciunul nu a primit permisie de a merge acasă. Cu toate acestea, cei privați de libertate au parte, ca și cei internați în centre sau spitale, de un meniu special de sărbători, cu produse tradiționale. Astfel, hranei zilnice care trebuie să aibă 2.855 de calorii i se vor adauga de sărbători încă 925 de calorii. “Hrana zilnică a deținuților încarcerați la Penitenciar Vaslui are o valoare de 2855 calorii și poate conține preparate din carne, alimente de bază  -  cartofi, fasole, orez,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Turci opriți cu focuri de armă de polițiștii de frontieră vasluieni la granița cu Republica Moldova

Trei turci și un basarabean au fost opriți cu ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Incendiu la Cănțălărești, unde au ars peste 3,5 hectare de vegetație uscată

Un puternic incendiu de vegetație a cuprins un câmp ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: