Home / Administratie / Taxe mai mari, dar și taxe noi pentru actele de stare civilă

Taxe mai mari, dar și taxe noi pentru actele de stare civilă

De anul viitor, eliberarea actelor de stare civilă (certificate de căsătorie, de naștere, livrete de familie etc.), dar și de duplicate ale acestora îi vor costa pe bârlădeni mai mulți bani. Așa au decis consilierii bârlădeni în ultima ședință a Consiliului Local din acest an, desfășurată pe 22 decembrie.

Mai mult, tot din 2015, anumite servicii pe care, până acum, Compartimentul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Bârlad le presta gratuit, vor fi taxate.

În această categorie intră următoarele servicii: eliberarea duplicatului pentru certificatul de divorț, al extrasului multilingv, transcrierea la cerere a actelor de stare civilă întocmite în străinătate, rectificarea pe cale administrativă la cerere a actelor de stare civilă, întocmirea ulterioară a actelor de stare civilă și reconstituirea acestora, Anexa 9, E401, componența familiei, înscrierea, la cerere, a mențiunilor pe marginea actelor de stare civilă, cu privire la schimbarea numelui în străinătate, a desfacerii căsătoriei în străinătate. Pentru eliberarea fiecăruia dintre aceste documente, consilierii locali au decis să le ceară bârlădenilor câte 10 lei. Excepție face ultimul act, care va fi taxat cu 15 lei.

În ceea ce privește taxele care vor fi majorate, acestea sunt: eliberarea duplicatelor pentru certificatele de naștere și de căsătorie a cărei taxă a crescut de la 2,2 lei la 10 lei; eliberarea duplicatului pentru certificatul de deces – de la 1,4 lei la 5 lei; declarația de recunoaștere copil – de la 2,2 lei la 5 lei; eliberarea la cerere a livretului de familie – de la 4,4 lei la 10 lei; completarea Anexei 24 privind succesiunea – de la 4,4 lei la 10 lei.

Majorarea vechilor taxe și impunerea altora noi au fost necesare din cauză că, potrivit referatului întocmit de conducerea Compartimentului de Stare Civilă, aceste taxe nu au mai suferit modificări de 13 ani, respectiv din 2001, timp în care cheltuielile pentru formulare, de achiziționare a imprimatelor și registrelor speciale, a cernelii speciale au crescut considerabil. Costurile se resimt puternic și în privința verificărilor care se fac în cazul transcrierilor, a rectificărilor, a înscrierii mențiunilor din străinătate. (Simona MIHĂILĂ)

De anul viitor, eliberarea actelor de stare civilă (certificate de căsătorie, de naștere, livrete de familie etc.), dar și de duplicate ale acestora îi vor costa pe bârlădeni mai mulți bani. Așa au decis consilierii bârlădeni în ultima ședință a Consiliului Local din acest an, desfășurată pe 22 decembrie. Mai mult, tot din 2015, anumite servicii pe care, până acum, Compartimentul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Bârlad le presta gratuit, vor fi taxate. În această categorie intră următoarele servicii: eliberarea duplicatului pentru certificatul de divorț, al extrasului multilingv, transcrierea la cerere a actelor de stare civilă întocmite în străinătate,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasluiul, al 15-lea județ din țară la atragerea fondurilor europene în anul 2018

5,22 milioane euro. Aceasta este ...

49 de UAT-uri din județul Vaslui vor primi bani la echilibrarea bugetelor locale

de Dănuț CIOBANU Repartizarea către ...

Noi reguli pentru comercianții vasluieni care vând produse din campaniile promoționale

Comercianții care rămân pe stoc ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: