Home / Administratie / Vasluiul, sub cod portocaliu de ninsori, viscol și polei

Vasluiul, sub cod portocaliu de ninsori, viscol și polei

Întrucât Vasluiul se află sub cod portocaliu de ninsori, pentru prevenirea accidentelor grave sau a blocajelor rutiere, Poliția Română recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă.

Roxana NĂSTASĂ

Ieri, meteorologii au emis, o avertizare de Cod portocaliu de ninsori, viscol și polei pentru zece județe din Moldova și Muntenia, printre ele numărându-se și Vasluiul. Codul, care a intrat în vigoare de noaptea trecută, e valabil, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în județele Vaslui, Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomița, Galați, Bacău, precum și în zona de munte a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova. Astfel, în cursul zilei de astăzi, cantitățile de precipitații vor depăși izolat 40 – 50 de litri/metrul pătrat, iar vântul va avea rafale de peste 70 – 80 kilometri/oră, viscolind și troienind zăpada, vizibilitatea scăzând sub 50 de metri.

Recomadări pentru șoferi în această perioadă

Întrucât Vasluiul se află sub cod portocaliu de ninsori, pentru prevenirea accidentelor grave sau a blocajelor rutiere, Poliția Română recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă și situația meteorologică existentă și să aibă echipat autovehiculul corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcțional etc.).

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudență sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiții de siguranță, să nu frâneze sau să vireze brusc și să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Vântul puternic poate influența mersul autovehiculelor, provocând schimbări bruște de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehicule de dimensiuni mari. De aceea, polițiștii recomandă prudență sporită și conducerea cu ambele mâini fixate pe volan.

Este, de asemenea, obligatoriu ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri care acționează pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

Întrucât Vasluiul se află sub cod portocaliu de ninsori, pentru prevenirea accidentelor grave sau a blocajelor rutiere, Poliția Română recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă. Roxana NĂSTASĂ Ieri, meteorologii au emis, o avertizare de Cod portocaliu de ninsori, viscol și polei pentru zece județe din Moldova și Muntenia, printre ele numărându-se și Vasluiul. Codul, care a intrat în vigoare de noaptea trecută, e valabil, potrivit Administrației Naționale…

Review Overview

About Mihai Vasile

One comment

x

Check Also

Proiect educativ de 2 milioane de euro, pentru 600 de copii și adulți din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Primăria Vaslui a ...

Primăria Vaslui relansează Zona Metropolitană, din care fac parte 11 comune

Zona Metropolitană Vaslui revine în atenția ...

Municipiul Vaslui are un buget record în anul 2020, care se ridică la suma de 162 milioane lei

de Dănuț CIOBANU  Municipiul Vaslui are ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: