Home / Administratie / Comandamentul de iarnă, convocat de primarul Constantinescu

Comandamentul de iarnă, convocat de primarul Constantinescu

Viscolul a făcut ravagii și la Bârlad. Circulația rutieră este aproape paralizată. Sunt troiene la tot pasul, iar oamenii înaintează cu greu chiar și pe arterele din centrul orașului.

Ieri dimineață, primarul Constantin Constantinescu a convocat Comandamentul de iarnă al orașului, pentru a pune la punct planul după care va acționa pentru a evita blocaje majore și situațiile dezastruoase.

comandament-iarnaCompania de Utilități Publice (CUP) Bârlad are pregătite pentru a interveni patru autogredere cu lamă, patru buldoexcavatoare cu lamă, un UNIMOG cu lamă, un tractor cu lamă.

Până când viscolul nu se oprește, nu avem cum să intervenim. Curățăm și în câteva clipe, troienele sunt la loc. Așteptăm să se oprească ninsoarea și vântul și abia atunci vom putea acționa”, ne-a declarat Adrian Bobeică, directorul CUP SA Bârlad.

Tot atunci va începe și împrăștierea materialului antiderapant. Sunt pregătite patru sărărițe încărcate, 280 de tone de material antiderapant, 20 de tone de sare și cinci tone soluție de clorură de sodiu.

Străzile pe care se va interveni după oprirea viscolului sunt bulevardele Epureanu și Primăverii, străzile Vasile Pârvan, Gheorghe Doja, 1 Decembrie, Ștefan cel Mare, Al. I. Cuza, Al. Vlahuță, M. Viteazu, Lirei precum și pe arterele din Deal 2 și Bariera Puiești. De acțiunea de deszăpezire pe Bulevardul Republicii se ocupă Drumurile Naționale.

De astăzi a intrat în funcțiune și Centrul social de urgență pentru oamenii străzii. Adăpostul are o capacitate de 20 de locuri și este dotat cu grupuri sanitare, cabină de duș, centrală termică. Înainte de a fi aduse aici, persoanele fără adăpost găsite pe străzile orașului de către personalul Serviciului voluntar pentru situații de urgență, vor fi prezentate la Compartimentul de Urgențe a Spitalului „Elena Beldiman” pentru evaluarea stării de sănătate. În cazul în care li se descoperă afecțiuni care împiedică traiul în colectivitate, vor fi tratați înainte de a fi trimiși la adăpost.

La întâlnirea Comandamentului de iarnă a fost discutată și problema deszăpezirii trotuarelor. Asistații social vor curăța spațiul public aflat în administrarea primăriei, iar persoanele juridice și fizice au obligația de a curăța porțiunile care servesc drept cale de acces către proprietățile lor. Funcționarii din cadrul Serviciului de gospodărie comunală al Primăriei Bârlad au început să trimită somații tuturor celor care dețin proprietăți în vecinătatea domeniului public. Cei care nu se vor conforma dispozițiilor legale riscă amenzi usturătoare: între 100 și 300 de lei – persoanele fizice și între 500 și 1.000 de lei – pentru cele juridice.

Comandamentul de iarnă este format din primarul Constantinescu, viceprimarul Marin Bunea, Mihai Vicol, directorul tehnic al Primăriei Bârlad, Olga Ungureanu, șeful Serviciului de gospodărie comunală, Adrian Bobeică, directorul Companinei de Utilități Publice, Viorel Bordeianu, reprezentant al SC Raiser SA, Vasile Rădoi, șeful Poliției locale (comunitare), Adrian Trandafir, șeful Serviciului voluntar pentru situații de urgență, și Petrică Cârlan, reprezentant al Serviciului de gospodărie din primărie. (Simona MIHĂILĂ)

Viscolul a făcut ravagii și la Bârlad. Circulația rutieră este aproape paralizată. Sunt troiene la tot pasul, iar oamenii înaintează cu greu chiar și pe arterele din centrul orașului. Ieri dimineață, primarul Constantin Constantinescu a convocat Comandamentul de iarnă al orașului, pentru a pune la punct planul după care va acționa pentru a evita blocaje majore și situațiile dezastruoase. Compania de Utilități Publice (CUP) Bârlad are pregătite pentru a interveni patru autogredere cu lamă, patru buldoexcavatoare cu lamă, un UNIMOG cu lamă, un tractor cu lamă. „Până când viscolul nu se oprește, nu avem cum să intervenim. Curățăm și în…

Review Overview

About Mihai Vasile

One comment

  1. ,Curățăm și în câteva clipe, troienele sunt la loc. Așteptăm să se oprească ninsoarea și vântul și abia atunci vom putea acționa”, ne-a declarat Adrian Bobeică, directorul CUP SA Bârlad.,- am văzut la munte la Slănic Moldova cum imediat ce a început să ningă a pornit mașina cu plug și aruncător de material antiderapant și până a doua zi dimineață nu s-a oprit, chiar dacă a nins încontinuu. A doua zi era zăpadă de jumătate de metru dar șoseaua era neagră – adevărul e că domnul Bobeică vrea să facă economie, să le rămână bani de premii,nu îl interesează că nu avem pe unde merge ,asta cu nu putem acționa e vrăjeală,să vedeți că acum e strat de 15-20 cm de zăpadă întărită pe șosea pe care numai țiganii la primăvară o mai pot lua. Dăm bani și nu puțini degeaba la primăria asta!

x

Check Also

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

A ars Duster-ul Primăriei Pogana!

Surpriză incendiară, la propriu, pentru Maricel Gîfu, fostul primar ...

Noutate la DSVSA! Autorizațiile sanitare veterinare pot fi obținute acum și online

de Mihaela NICULESCU Societățile din județul Vaslui care au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: