Home / Sanatate / Gerul a făcut prima victimă la Bârlad

Gerul a făcut prima victimă la Bârlad

O femeie din Bârlad a murit din cauza frigului. La Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, a fost adusă de ambulanță, la ora 21, o femeie de 75 de ani din Bârlad cu hipotermie severă.

Maria Marcea a fost găsită în locuința sa, de pe strada Olteniei, din cartierul Munteni. Vecinii care au chemat ambulanța spun că femeii i s-a făcut rău și a căzut de pe prispă. Abia s-a târât până în casă. Ambulanțierii au găsit-o în stop cardio-respirator, dar s-a reușit pe moment resuscitarea sa. Adusă la Spitalul „Elena Beldiman”, bătrâna a fost internată la terapie intensivă, unde, din păcate, nu a mai trăit decât câteva ore.

Pacienta, care a fost găsită într-o stare gravă de hipotermie, suferea de mai multe afecțiuni și, important de specificat, avea un sigur rinichi. Această situație, coroborată cu temperatura scăzută din locuință a determinat producerea stopului cardio-respirator și ulterior decesul”, a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al Spitalului de Urgență „Elena Beldiman”.

Este primul deces din cauza hipotermiei înregistrat în această iarnă la spitalul bârlădean. Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei.

După cum ne-a spus unul dintre fiii femeii, el a găsit-o căzută pe prispa din fața casei. Mama sa suferea de mai multe afecțiuni, printre care și de osteoporoză. Deplasându-se cu dificultate, aceasta s-a împiedicat și a căzut lovindu-se la cap și pierzându-și conștiența. Din acest motiv nu a putut cere ajutor și din cauză că afară era destul de frig, femeia a intrat în șoc hipotermic. Ambulanța a ajuns la ora 20.30 la locuința femeii, iar în timp ce echipajul medical o transporta către mașină, bătrâna a intrat în stop cardio-respirator. Femeia a fost resuscitată și dusă la spital unde a fost internată la Terapie Intensivă. Din păcate, după patru ore, a decedat.

Mama mea nu a murit ca un om al străzii. Avea o casă mare și o gospodărie frumoasă în cartierul Munteni, o pensie mai mult decât decentă. S-a împiedicat și a căzut și așa și-a găsit sfârșitul. Poate că așa a fost să fie… Fratele meu a găsit-o pe prispa din fața casei și tot el a sunat la 112”, a declarat Gabriel Marcea, unul din cei patru fii ai decedatei.

Medicii atrag atenția tuturor persoanelor cu afecțiuni cronice, mai ales cardiacilor și celor care au probleme respiratorii și locomotorii, dar și bătrânilor care, din cauza dificultăților de deplasare pot suferi fracturi cu urmări tragice, să evite deplasarea fără a fi însoțiți. (Mihaela NICULESCU)

O femeie din Bârlad a murit din cauza frigului. La Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, a fost adusă de ambulanță, la ora 21, o femeie de 75 de ani din Bârlad cu hipotermie severă. Maria Marcea a fost găsită în locuința sa, de pe strada Olteniei, din cartierul Munteni. Vecinii care au chemat ambulanța spun că femeii i s-a făcut rău și a căzut de pe prispă. Abia s-a târât până în casă. Ambulanțierii au găsit-o în stop cardio-respirator, dar s-a reușit pe moment resuscitarea sa. Adusă la Spitalul „Elena Beldiman”, bătrâna a…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Noutate la DSVSA! Autorizațiile sanitare veterinare pot fi obținute acum și online

de Mihaela NICULESCU Societățile din județul Vaslui care au ...

Ușoară scădere a numărului cazurilor de gripă din județ

Numărul cazurilor de gripă din județ, ca și cel ...

(Update) Posibil risc de apariție a coronavirusului la Bârlad

Update: Medicul de la Spitalul „Elena Beldiman” care a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: