Home / Sanatate / Marius a pierdut lupta cu viața

Marius a pierdut lupta cu viața

Avea tot viitorul în față, însă soarta se pare că i-a pregătit cu totul altceva. Marius Ionuț Asofiei, un tânăr, în vârstă de 18 ani, din satul vasluian Pribești, a pierdut lupta cu viața, după ce, în urmă cu aproximativ două săptămâni, într-o zi neagră de 13, o sticlă cu benzină i-a explodat în mână. Băiatul a suferit arsuri de gradul III pe aproape toată suprafața corpului, cele mai grave fiind pe față și torace. Din păcate, eforturile medicilor de la București și ajutorul donatorilor n-au putut să-l salveze pe Marius, care s-a stins la o vârstă foarte fragedă, înainte de a-și mai duce la bun sfârșit planurile. Astăzi, familia înmărmurită de durere, prietenii dragi, cunoscuții, colegii de liceu și toți cei care l-au iubit îl vor conduce pe ultimul drum.

Roxana NĂSTASĂ

Ziua de 13 decembrie s-a dovedit una cu mare ghinion pentru familia Asofiei din satul Pribești, comuna Codăești. Marius, un tânăr de doar 18 ani, a ars ca o torță după ce i-a explodat sticla de benzină în mână, în timp ce încerca să aprindă focul în sobă.

Venit spre seară de la bunica sa, băiatul, enervat că tatăl său, aflat sub tratament medicamentos, era în stare de ebrietate, iar în casă era frig și nici mâncare făcută nu era, s-a pus să aprindă focul. A luat o sticlă cu benzină, a turnat în sobă și nu s-a întâmplat nimic. Când a turnat a doua oară pe gura plitei, sticla a explodat și tânărul a luat foc. Tatăl, disperat, aflat în camera alăturată la producerea tragicului eveniment a încercat să-și salveze fiul luându-l în brațe, fiind și el ars la mâini și la picioare.

Marius a fost transportat la acel moment cu o ambulanță SMURD la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași, iar apoi, când condițiile meteorologice au permis, fost transferat cu avionul SMURD la Spitalul de Arși din București. Acolo, Marius s-a zbătut timp de aproape două săptămâni între viață și moarte, familia fiindu-i alături. Mama și sora sa, aflate în Italia la muncă, din cauza veniturilor mici de acasă, au luat primul avion spre România la aflarea tragicului eveniment ce avea să le zguduie existența.

Toți s-au rugat și au sperat la o minune. Sora băiatului, prietena și cei dragi au postat mesaje pe o rețea de socializare în care și-au exprimat nemărginita durere. Acum câteva zile, Cristina, iubita tânărului, postase o fotografie cu bradul împodobit, spunând că-l așteaptă acasă. Din păcate, Marius a ajuns acasă, dar nu pe picioarele sale.

Deși toți s-au mobilizat să strângă donatori și să-l ajute să iasă învingător din această luptă, tânărul a cedat.

„Abia luase carnetul de conducere, avea planuri mari să facă ceva în viața asta, era foarte tânăr și plin de viață. Nu-mi vine să cred nici acum. E o pierdere imensă” a spus o cunoștință a a băiatului.

Astăzi, Marius va fi condus pe ultimul drum, la cimitirul din Pribești, unde își va dormi somnul de veci. Colegii speră că zăpada nu-i va împiedica să ajungă să-l vadă pentru ultima oară, pe cel care, parcă mai ieri, le zâmbea prin clasă și le însenina zilele.

Avea tot viitorul în față, însă soarta se pare că i-a pregătit cu totul altceva. Marius Ionuț Asofiei, un tânăr, în vârstă de 18 ani, din satul vasluian Pribești, a pierdut lupta cu viața, după ce, în urmă cu aproximativ două săptămâni, într-o zi neagră de 13, o sticlă cu benzină i-a explodat în mână. Băiatul a suferit arsuri de gradul III pe aproape toată suprafața corpului, cele mai grave fiind pe față și torace. Din păcate, eforturile medicilor de la București și ajutorul donatorilor n-au putut să-l salveze pe Marius, care s-a stins la o vârstă foarte fragedă, înainte…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

CJ Vaslui renunță la construcția unui heliport la Spitalul Județean de Urgențe

de Dănuț CIOBANU Vineri, 15 ...

Doi tineri de 17 și 33 de ani, duși la spital după ce au fost victime ale animalelor din curte

Doi tineri de 17 și ...

Mulți pacienți internați la spitalul bârlădean nu au putut vota, deși ar fi vrut să-și exercite acest drept

Indignare! După ce au aflat ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: