Home / National / Presedintele Klaus Iohannis a promulgat bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale pe 2015, dupa ce Curtea Constitutionala a respins contestatia Opozitiei

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale pe 2015, dupa ce Curtea Constitutionala a respins contestatia Opozitiei

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea bugetului de stat pe anul 2015 si legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2015, in urma deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei de a respinge sesizarea de neconstitutionalitate.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat luni, decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2015 si Decretul privind promulgarea Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2015, in urma deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei de a respinge sesizarea de neconstitutionalitate.
Curtea Constitutionala a stabilit, luni, ca Legea bugetului de stat pe 2015 este constitutionala, respingand sesizarea PNL, care a invocat printre motive lipsa unei strategii fiscal-bugetare si faptul ca proiectul trebuia inaintat de Guvern Parlamentului pana la 15 noiembrie.
Presedintele Curtii Constitutionale (CC), Augustin Zegrean, a spus ca Legea bugetului a fost declarata constitutionala in raport de criticile formulate, “criticile care au fost aduse acestei legi neputand fi considerate ca incalcari ale Constitutiei”.
Parlamentarii PNL au sesizat in 22 decembrie Curtea Constitutionala cu privire la legea bugetului de stat pe 2015, la o zi dupa ce a fost adoptata de Parlament, cu 339 de voturi “pentru” si 141 “impotriva”.
PNL a aratat, in sesizarea de neconstitutionalitate, ca proiectul legii bugetului de stat trebuia inaintat de Guvern Parlamentului pana la 15 noiembrie.
Dupa sesizarea CC, si ministrul Muncii, Rovana Plumb, a facut apel la liderii PNL si PDL sa retraga contestatia, aratand ca, in caz contrar, mai multe majorari de alocatii sociale pot fi intarziate.
In replica, prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat ca premierul Victor Ponta, ministrul Rovana Plumb si PSD “mint” ca inainte de alegerile prezidentiale in privinta pensiilor, mentionand ca acestea nu sunt afectate de demersul de contestare la CC a legii bugetului de stat pe 2015.
Sursa: incont.ro
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea bugetului de stat pe anul 2015 si legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2015, in urma deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei de a respinge sesizarea de neconstitutionalitate. Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat luni, decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2015 si Decretul privind promulgarea Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2015, in urma deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei de a respinge sesizarea de neconstitutionalitate. Curtea Constitutionala a stabilit, luni, ca Legea bugetului de stat pe 2015 este…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: