Home / Social / Sărbători de foc pentru pompieri

Sărbători de foc pentru pompieri

În perioada 25 – 28 decembrie, pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea a nu mai puțin cinci incendii.

Joi, 25 decembrie, pompierii din cadrul Secției Huși au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje în localitatea Budu Cantemir, comuna Stănilești. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj de stingere, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Flăcările au distrus aproximativ o tonă de furaje, pompierii reușind să lichideze incendiul înainte ca acesta să se extindă la locuința situată la aproximativ patru metri.

Vineri, 26 decembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „ Podul Înalt” al județului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Deleni, comuna Deleni. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, la fața locului s-a deplasat Detașamentul de Pompieri Vaslui, cu două autospeciale de stingere. În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la una din încăperile locuinței. Flăcările au distrus aproximativ 70 mp acoperiș din țiglă pe structură din lemn și bunurile din dormitor. Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost focul deschis în spații închise, respectiv lăsarea unei lumânări nesupravegheate și amplasată necorespunzător.

Sâmbătă, 27 decembrie, la ora 17.28, pompierii militari din cadrul Detașamentul de Pompieri Bârlad au intervenit, cu două autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Raiu, oraș Murgeni. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu violență la două camere și la acoperișul locuinței. Ca urmare a producerii incendiului au ars aproximativ 75 mp din acoperiș precum și bunurile din cele două camere. Se pare că incendiul a pornit din cauza alimentării defectuoase a sobei, proprietarul lăsând ușita de alimentare întredeschisă și o bucată de jar a căzut pe pardoseala combustibilă a încăperii.

În cursul aceleiași zile, pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Bălteni, comuna Bălteni. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului Vaslui, cu o autospecială de stingere, care a acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. În momentul sosirii pompierilor la locul intervenției, incendiul se manifesta la două camere și un hol cu posibilitate de extindere la întreaga clădire. În urma incendiului au ars elementele de mobilier, tâmplăria și aparatura electrocasnică și s-au degradat aproximativ 70 mp tavan din scândură și trei metri de acoperiș. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

Duminică, 28 decembrie, trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Bârlad au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la sediul unei firme din localitatea Simila, comuna Zorleni. În momentul sosirii pompierilor la locul intervenției, incendiul se manifesta la nivelul mansardei, cu risc de propagare la întreagă clădire precum și la o altă clădire situată la aproximativ un metru. Pompierii au acționat concomitent pentru lichidarea incendiului și pentru protejarea celei de-a doua clădiri. Flăcările au distrus aproximativ 60 mp acoperiș din șindrilă pe schelet din lemn, 30 mp pereți din lemn și două uși. Cel mai probabil incendiul a fost generat de efectul termic de la o sobă neizolată corespunzător. (R.N.)

În perioada 25 – 28 decembrie, pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea a nu mai puțin cinci incendii. Joi, 25 decembrie, pompierii din cadrul Secției Huși au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje în localitatea Budu Cantemir, comuna Stănilești. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj de stingere, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Flăcările au distrus aproximativ o tonă de furaje, pompierii reușind să lichideze incendiul înainte ca acesta să se extindă la locuința situată la aproximativ patru metri. Vineri, 26 decembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Festivalul de Umor ”Constantin Tănase” se va desfășura în anul 2020 în două etape

Prima etapă a festivalului de umor se va desfășura ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: