Home / Social / „Sărbători în siguranță!”

„Sărbători în siguranță!”

În cea de-a doua jumătate a lunii decembrie, polițiștii desfășoară campania de prevenire a infracțiunilor specifice sfârșitului de an, intitulată : „Sărbători în siguranță!”.

Perioada sărbătorilor de iarnă aduce pentru cei mici o mulțime de bucurii, iar dintre acestea, plecatul la colindat este una dintre cele mai așteptate. Întrucât copiii merg în principal neînsoțiți la colindat, atât în imediata vecinătate a locuinței cât și în zone îndepărtate, crește riscul ca aceștia să fie acostați, fie de alți minori, fie de adulți, pentru a li se lua banii adunați din această activitate tradițională. Crește, astfel, riscul ca minorii să fie victime ale unor agresiuni.

Așadar, cu aceste ocazii deosebite, copiii, dar și părinții, trebuie să manifeste atenție maximă la deplasarea pe drumurile publice și să se asigure că evenimente nedorite nu le vor strica sărbătorile.

Pentru a evita victimizarea copiilor atunci când se află la colindat, polițiștii recomandă părinților să se asigure că au cunoștință despre traseele de colindat, pe care copiii urmează să le parcurgă în zilele de sărbătoare, pentru ca aceștia să nu ajungă, din întâmplare, în zone periculoase, unde s-ar putea accidenta sau lovi (din cauza întunericului, zăpezii, gheții sau altor factori climatici ori de altă natură).

De asemenea, sfătuiți-i pe copii să colinde în grupuri, pentru a se feri de pericole sau pentru a observa, mai ușor, orice element care ar putea să le primejduiască viața sau integritatea fizică. (R.N.)

În cea de-a doua jumătate a lunii decembrie, polițiștii desfășoară campania de prevenire a infracțiunilor specifice sfârșitului de an, intitulată : „Sărbători în siguranță!”. Perioada sărbătorilor de iarnă aduce pentru cei mici o mulțime de bucurii, iar dintre acestea, plecatul la colindat este una dintre cele mai așteptate. Întrucât copiii merg în principal neînsoțiți la colindat, atât în imediata vecinătate a locuinței cât și în zone îndepărtate, crește riscul ca aceștia să fie acostați, fie de alți minori, fie de adulți, pentru a li se lua banii adunați din această activitate tradițională. Crește, astfel, riscul ca minorii să fie victime…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: