Home / World / SUA vor să staționeze în Europa, posibil în România, 150 de tancuri și vehicule blindate

SUA vor să staționeze în Europa, posibil în România, 150 de tancuri și vehicule blindate

Statele Unite intenționează să staționeze aproximativ 150 de tancuri și vehicule blindate în Europa – în România, Polonia sau țările baltice – până la sfârșitul lui 2015, care vor fi utilizate în cadrul antrenamentelor forțelor americane în regiune.

Unele dintre aceste vehicule ar putea fi staționate în Polonia, România sau în țările baltice, a declarat general-locotenentul Ben Hodges, comandantul forțelor armate americane în Europa, într-un interviu.

În opinia lui Hodges, există riscul ca separatiștii proruși din estul Ucrainei să lanseze o nouă ofensivă în primăvară, în contextul în care Rusia neagă că ar fi implicată în conflictul ucrainean.

El a motivat intenția Washingtonului de a staționa vehicule blindate în Europa prin necesitatea de consolida Europa de Est în caz de urgență.

“Spre sfârșitul lui (…) 2015, vom reuși să transportăm tot echipamentul necesar pentru a forma o brigadă solidă. Aceasta înseamnă trei batalione plus un escadron de recunoaștere, sedii pentru artilerie, ingineri care vor fi staționați în Europa”, a declarat Ben Hodges.

“Vorbim despre aproximativ 150, poate 160 de tancuri de tip M1, precum și vehicule de luptă de tip M2 Bradley și 24 de piese de artilerie cu autopropulsie”, a adăugat el.

El a subliniat că încă nu a fost luată o decizie privind menținerea vehiculelor blindate în regiune.

Potrivit lui Hodges, cel puțin o treime din aceste tancuri vor rămâne staționate în bazele de antrenament americane din Germania. De asemenea, câteva vehicule ar putea fi distribuite în țările baltice, Polonia sau România, dacă va exista un interes strategic și aceste țări vor accepta staționarea vehiculelor americane.

Sursa: mediafax.ro

Statele Unite intenționează să staționeze aproximativ 150 de tancuri și vehicule blindate în Europa - în România, Polonia sau țările baltice - până la sfârșitul lui 2015, care vor fi utilizate în cadrul antrenamentelor forțelor americane în regiune. Unele dintre aceste vehicule ar putea fi staționate în Polonia, România sau în țările baltice, a declarat general-locotenentul Ben Hodges, comandantul forțelor armate americane în Europa, într-un interviu. În opinia lui Hodges, există riscul ca separatiștii proruși din estul Ucrainei să lanseze o nouă ofensivă în primăvară, în contextul în care Rusia neagă că ar fi implicată în conflictul ucrainean. El a…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cel puțin nouă morți și peste 30 de răniți în urma prăbușirii unui pod care lega două insule în Indonezia

Cel puțin nouă persoane au decedat, iar alte peste ...

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa mai permita noi inmatriculari ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria a anunțat oficial ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: