Home » Administratie » După ce au petrecut de sărbători, unii salariați continuă bairamul – Angajații Goscom “dau zăpada” prin baruri

După ce au petrecut de sărbători, unii salariați continuă bairamul – Angajații Goscom “dau zăpada” prin baruri

La două zile după ce semnalam faptul că salariații Goscom nu își prea fac simțită prezența pe drumurile municipiului Vaslui pentru a îndepărta zăpada, zeci de trotuare din orașul reședință de județ sunt încă sub nămeți. Astfel că plătitorii de taxe și impozite sunt de cele mai multe ori nevoiți să se deplaseze pe carosabil în loc să pășească în siguranță pe trotuoarele recent pavelate. Conducerea Goscom s-a scuzat, spunând că situația este așa pentru că a nins în mod repetat, dar și din cauza gerului, care nu a permis efectuarea unor servicii eficiente. În același timp însă, unii salariați ai Goscom “dau zăpada” prin barurile de pe sectoarele de care răspund, în loc să-și facă datoria în stradă.

Bogdan RUSU

În timp ce firmele de profil din țările nordice nu au avut niciodată probleme deosebite cu zăpada, SC Goscom SA Vaslui a reușit performanța de a nu reuși să curețe zăpada de pe cele câteva trotuare de care răspunde, nici la cinci zile după ce au trecut ultimele ninsori. Mai mult decât atât, două salariate ale societății au fost surprinse de un cititor, în timp ce se încălzeau cu ceva tărie, la un bar de pe trotuarul pe care trebuiau să-l curețe de zăpadă. Un clip video puteți vedea pe site-ul Estnews (www.estnews.ro).

În același timp însă, Cătălin Bârleanu, directorul Goscom, a refuzat să precizeze o dată la care în orașul Vaslui nu se vor mai vedea trotuare blocate de nămeți.

“Lucrăm pe priorități, în principal pe zonele aglomerate. Dimineață aveam de gând să scot la negru trotuarele aglomerate și să creez pârtii pe celelalte. Ceea ce ține de cartierele de blocuri, cumva este treaba asociațiilor de locatari, iar curățarea străzilor principale intră în atribuția Goscom. Pe străzile prinicipale, începând de sâmbătă, am făcut pârtia. Astăzi (5 ianuarie, n.r.), deoarece a nins, ne-am întors pe activitățile de îndepărtare a zăpezii. Oamenii au fost scoși la lucru la ora cinci și am administrat material antiderapant până în jurul orei șapte. Când a început să ningă, am oprit această activitate și am trecut la eliberarea căilor pietonale și rutiere de zăpada nou căzută. Salariații pot fi ținuți la muncă, dar cât? Douăzeci de ore? Normal, programul este de opt ore”, a declarat Bârleanu.

Suntem de acord că programul este de opt ore, dar în aceste opt ore, salariații Goscom și oamenii Primăriei Vaslui, plătiți în baza Legii 416, ar trebui să fie mai vizibili, nu ca cele două femei ce s-au apucat de băut la bar.

Bârleanu nu a putut da lămuriri legate de termenul la care se va finaliza activitatea de îndepărtare a zăpezii de pe căile de acces și din alte motive. El a mai spus că o problemă deosebită a fost gerul, căci, în opinia sa, nu se pot curăța la țapină câte 10 cm de trotuar pe oră, din motive care țin de eficiență.

În aceste condiții, este foarte probabil ca în cazul în care în Vaslui se vor abate gerurile siberiene, să vedem peisaje și situații incredibile: munți de zăpadă de 2-3 metri, trotuare acoperite cu 1-2 metri de zăpadă, sute de pacienți cu oase frânte și altele.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=w2HIzrztovM&w=420&h=315]

Cătălin Bârleanu afirma că în zonele cu blocuri nu prea ar trebui să intervină Goscom. Ne întrebăm însă oare cine ar trebui să curețe trotuarele și străzile din zonele rezidențiale? Armata? Asociațiile de proprietari au competența lor, dar trotuarele și străzile aferente ar trebui curățate de Goscom. Nu de alta, dar locatarii plătesc taxe la bugetul local, din care Goscom absoarbe anual, sume consistente. Probabil, cetățenii care se simt lezați în interese, inclusiv cei care au suferit fracturi și leziuni din cauza lipsei de operativitate a Goscom ar trebui să acționeze în instanță societatea de profil.

Deszăpezire cu alcool la bord

Conducătorul unui utilaj de deszăpezire a fost prins de polițiști băut la volan. Potrivit reprezentanților Poliției Județene Vaslui, șoferul utilajului este angajat al societății cu care Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale are încheiat contract de deszăpezire în această iarnă. El a fost oprit de polițiști în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni.

„În urma testării cu aparatul alcoolscop, s-a constatat că șoferul autospecialei avea o alcoolemie de 0,39 mg/litru alcool pur în aerul expirat. În consecință, polițiștii l-au sancționat pe bărbatul de 39 de ani cu nouă puncte amendă, respectiv 810 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Pe lângă amendă, polițiștii vasluieni i-au suspendat șoferului de pe autospeciala de deszăpezire permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. (A.S.)

La două zile după ce semnalam faptul că salariații Goscom nu își prea fac simțită prezența pe drumurile municipiului Vaslui pentru a îndepărta zăpada, zeci de trotuare din orașul reședință de județ sunt încă sub nămeți. Astfel că plătitorii de taxe și impozite sunt de cele mai multe ori nevoiți să se deplaseze pe carosabil în loc să pășească în siguranță pe trotuoarele recent pavelate. Conducerea Goscom s-a scuzat, spunând că situația este așa pentru că a nins în mod repetat, dar și din cauza gerului, care nu a permis efectuarea unor servicii eficiente. În același timp însă, unii salariați…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: