Home » National » Liviu Pop: OUG privind revoluționarii nu poate fi retrasă, dar se pot face corecturi în Parlament

Liviu Pop: OUG privind revoluționarii nu poate fi retrasă, dar se pot face corecturi în Parlament

Retragerea OUG nu poate fi operabilă, însă, în Parlament, pe traseul legislativ, se vor putea face eventuale corecturi, a declarat, luni seară, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, care a mai precizat că invită reprezentanții revoluționarilor, marți, pentru continuarea discuțiilor.

Pop spune, într-un comunicat transmis MEDIAFAX, că nu este posibilă abrogarea ordonanței privind obligativitatea obținerii de noi certificate de către revoluționari.

„Retragerea OUG nu poate fi operabilă, însă, în Parlament, pe traseul legislativ, se vor putea face eventuale corecturi la aceasta. Cât timp există deschidere către dialog cred cu tărie că anumite probleme semnalate pot fi remediate. Doar prin dialog, prin consultări, se poate ajunge la stabilitate, la eliminarea conflictelor sociale și a acțiunilor revendicative”, arată ministrul delegat pentru Dialog Social.

Liviu Pop mai spune că marți, de la ora 12.00, reprezentanții Asociațiilor de Revoluționari din România sunt așteptați la cabinetul său, pentru continuarea discuțiilor.

 Demnitarul adaugă faptul că la întâlnirea cu revoluționarii de luni au participat Alexandra Braica, secretar de stat pentru Dialog Social în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Adrian Sanda, secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Revoluționarilor din decembrie 1989 și a Deținuților Politici, Gheorghe Tănăsoiu, secretar general la Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Revoluționarilor din decembrie 1989 și a Deținuților Politici, și Corneliu Vișoianu, consilier al prim-ministrului.

Sute de revoluționari au protestat luni, în Piața Victoriei din București, față de obligativitatea obținerii de noi certificate, impusă prin OUG la sfârșitul anului trecut.

Câțiva dintre ei, printre care și Dumitru Dincă, au intrat în sediul Guvernului, pentru discuții la care să ceară abrogarea ordonanței. Aceștia au amenințat la un moment dat că vor intra în greva foamei dacă nu vorbesc personal cu prim-ministrul.

Premierul Victor Ponta a cerut Corpului de control, după acest protest, să verifice activitatea Secretariatului de Stat pentru Revoluționari începând din 1990, în principal modul în care au fost acordate certificate de revoluționar, au declarat surse din Guvern.

Unul dintre revoluționarii prezenți la negocierile de la Guvern, Mihai Orbulescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că demersul premierului este o primă victorie a acțiunii de protest.

„Să meargă Corpul de control să verifice. Noi am cerut acest lucru pentru că sunt mari nereguli acolo, pentru că sunt impostorii lui Sanda (Adrian Sanda, secretar de stat, șeful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor – n.r.)”, a mai spus Orbulescu.

Acesta a mai precizat că revoluționarii așteaptă în continuare să aibă o discuție cu Victor Ponta și că, în funcție de reacția Guvernului, vor decide ce vor face mai departe.

Orbulescu a adăugat că revoluționarii vor aștepta invitația la o discuție cu premierul, marți, în Piața Victoriei, unde se vor aduna la ora 10.30.

Sursa: mediafax.ro

Retragerea OUG nu poate fi operabilă, însă, în Parlament, pe traseul legislativ, se vor putea face eventuale corecturi, a declarat, luni seară, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, care a mai precizat că invită reprezentanții revoluționarilor, marți, pentru continuarea discuțiilor. Pop spune, într-un comunicat transmis MEDIAFAX, că nu este posibilă abrogarea ordonanței privind obligativitatea obținerii de noi certificate de către revoluționari. "Retragerea OUG nu poate fi operabilă, însă, în Parlament, pe traseul legislativ, se vor putea face eventuale corecturi la aceasta. Cât timp există deschidere către dialog cred cu tărie că anumite probleme semnalate pot fi remediate. Doar prin…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: