Home » Justitie » Amenzi de 47.300 lei date de ITM în decembrie

Amenzi de 47.300 lei date de ITM în decembrie

Inspectorii ITM au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 47.300 de lei. Din totalul sancțiunilor, 17 sunt în domeniul relațiilor de muncă, în valoare de 28.300 de lei și 91 în sănătate și securitate în muncă, în valoare de 19.000 de lei.

Roxana NĂSTASĂ

În luna decembrie, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au efectuat 204 controale la agenții economici, fiind sancționați 90 de angajatori. S-au făcut 116 de controale în domeniul relațiilor de muncă și 88 în domeniul sănătății și securității în muncă, în primul domeniu fiind sancționați 14 angajatori, dintre care doi pentru munca fără forme legale, iar în cel de-al doilea 76.

Pentru neregulile constatate, inspectorii ITM au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 47.300 de lei. Din totalul sancțiunilor, 17 sunt în domeniul relațiilor de muncă, în valoare de 28.300 de lei și 91 în sănătate și securitate în muncă, în valoare de 19.000 de lei.

Pentru munca fără forme legale au fost sancționați doi angajatori care foloseau două persoane fără forme legale de angajare, aplicându-se amenzi de 20.000 de lei. Pentru fiecare persoană identificată fără forme legale, agenții economici pot fi sanctionați cu amendă între 10.000 și 20.000 lei.

Alte 15 sancțiuni, în valoare de 8.300 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind evidența orelor lucrate, a orelor prestate peste programul normal de lucru, neacordare repaos săptămânal, nerespectarea prevederilor legale privind munca de noapte, registrul general de evidență al salariaților.

În domeniul sănătății și securității în muncă, sancțiunile au fost aplicate pentru neelaborarea de instrucțiuni proprii pentru fiecare loc de muncă, neasigurarea examenului medical la angajare și periodic, neefectuarea instructajului de protecția muncii, lipsa echipamentului de lucru și de protecție, neasigurarea materialelor necesare informării și instruirii lucrătorilor și neevaluarea riscurilor locurilor de muncă.

Totodată, în cursul lunii decembrie, angajatorii au comunicat ITM-ului un numar de cinci accidente de muncă, soldate cu șase persoane cu incapacitate temporară de muncă și o persoană decedată. Domeniile de activitate în care s-au produs accidentele au fost sănătate, industrie alimentară, construcții, fabricare mobilă.

Inspectorii ITM au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 47.300 de lei. Din totalul sancțiunilor, 17 sunt în domeniul relațiilor de muncă, în valoare de 28.300 de lei și 91 în sănătate și securitate în muncă, în valoare de 19.000 de lei. Roxana NĂSTASĂ În luna decembrie, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au efectuat 204 controale la agenții economici, fiind sancționați 90 de angajatori. S-au făcut 116 de controale în domeniul relațiilor de muncă și 88 în domeniul sănătății și securității în muncă, în primul domeniu fiind sancționați 14 angajatori, dintre care doi pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: