Home » Social » Concurs de interpretare și eseuri

Concurs de interpretare și eseuri

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, organizează un concurs de interpretare și creație (eseu) pentru elevii de liceu, având ca tematică creația eminesciană.

Data de 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu a căpătat o nouă semnificație începând cu anul 2011- devenind Ziua Culturii Naționale- „un prilej de reflecție asupra culturii române și a proiectelor culturale de interes național”. Scopul proiectului este asigurarea unui cadru de promovare și manifestare culturală a tinerilor cu aptitudini artistice din Vaslui.

Concursul are mai multe etape. Astfel, între 8 și 14 ianuarie se va promova concursul în rândul liceenilor din Vaslui, iar pe 14 ianuarie, la ora 14, va avea loc redactarea eseului, în sala „Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean, în prezența organizatorilor, pe o durată de două ore, fiecare liceu fiind reprezentat de maxim doi participanți. Ultima etapă va fi pe 15 ianuarie, la ora 16, când se va desfășura concursul de interpretare, în incinta sălii de proiecție filme de la Silver Mall.

Criteriile de interpretare sunt recitarea unei creații la liberă alegere din opera poetului național, Mihai Eminescu, durata interpretării nu trebuie să depășească zece minute, apreciindu-se calitatea interpretării, dicția și asumarea logicii textului.

În ceea ce privește redactarea eseului, nu trebuie să depășească trei pagini, se va argumenta ideea „Eminescu. Nostalgice iubiri” și va fi citit de autor în cadrul concursului de pe 15 ianuarie.

Lucrarea câștigătoare va fi publicată în revista culturală „Est” a CJCPCT, existând în cadrul acestui concurs și un fond de premiere garantat de 2000 de lei, câte 1000 de lei pentru fiecare secțiune. (Roxana NĂSTASĂ)

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, organizează un concurs de interpretare și creație (eseu) pentru elevii de liceu, având ca tematică creația eminesciană. Data de 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu a căpătat o nouă semnificație începând cu anul 2011- devenind Ziua Culturii Naționale- „un prilej de reflecție asupra culturii române și a proiectelor culturale de interes național”. Scopul proiectului este asigurarea unui cadru de promovare și manifestare culturală a tinerilor cu aptitudini artistice din Vaslui. Concursul are mai multe etape. Astfel, între 8 și 14…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: