Home » Administratie » Alimentele de la UE pentru bârlădeni, pe bucățele

Alimentele de la UE pentru bârlădeni, pe bucățele

Sute de bârlădeni au luat cu asalt Centrul de Afaceri „Tutova”, ieri, în prima zi de distribuire a ajutoarelor alimentare acordate cu fonduri de la Uniunea Europeană. Înarmați cu saci, cu cărucioare de marfă, unii veniți cu taxiul sau chiar cu mașina proprie, bârlădenii s-au grăbit să intre în posesia pachetelor cu alimente. Doar cinci din cele șase TIR-uri așteptate de la București au ajuns până ieri. Astăzi vor sosi încă trei, iar mâine alte trei, dar numai în cazul fericit în care vremea nu va pune probleme. Altfel, oamenii vor avea de așteptat, din nou.

Bârladul este printre puținele localități din județ în care alimentele de la UE au întârziat, din motive pe care autoritățile locale și județene nu și le explică. Cei aproape 7.000 de oameni săraci au așteptat pachetele în preajma sărbătorilor, pentru a mai scuti din cheltuielile inevitabile din această perioadă, dar au rămas cu buzele umflate.

În anii trecuți, aceste ajutoare erau distribuite prin APIA și plecau către fiecare localitate de la un depozit județean. De data asta, Ministerul Fondurilor Europene a schimbat modul de distribuire, transporturile de alimente pentru fiecare localitate fiind trimise direct de la București, de către firma furnizoare.

La nivelul județului Vaslui sunt 98.000 de persoane îndreptățite să primească alimente în valoare de 120 de lei. Beneficiarii acestor ajutoare europene sunt: șomerii, pensionarii invalizi, veteranii de război, beneficiarii ajutoarelor sociale, persoanele cu handicap și mai nou, beneficiarii alocațiilor de susținere.

Coletele sunt ambalate individual și conțin ulei, făină, paste făinoase, mălai, zahăr și conserve de carne. (Simona MIHĂILĂ)

Sute de bârlădeni au luat cu asalt Centrul de Afaceri „Tutova”, ieri, în prima zi de distribuire a ajutoarelor alimentare acordate cu fonduri de la Uniunea Europeană. Înarmați cu saci, cu cărucioare de marfă, unii veniți cu taxiul sau chiar cu mașina proprie, bârlădenii s-au grăbit să intre în posesia pachetelor cu alimente. Doar cinci din cele șase TIR-uri așteptate de la București au ajuns până ieri. Astăzi vor sosi încă trei, iar mâine alte trei, dar numai în cazul fericit în care vremea nu va pune probleme. Altfel, oamenii vor avea de așteptat, din nou. Bârladul este printre puținele…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: