Home » World » ATACUL ARMAT din Paris: Autorii masacrului de la sediul publicației Charlie Hebdo, identificați de serviciile secrete. Unul dintre suspecți S-A PREDAT poliției

ATACUL ARMAT din Paris: Autorii masacrului de la sediul publicației Charlie Hebdo, identificați de serviciile secrete. Unul dintre suspecți S-A PREDAT poliției

Doi franco-algerieni sunt în vizorul poliției în urma atacului comis miercuri la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, relatează Le Point în pagina electronică. Cel mai tânăr dintre cei trei suspecți de comiterea atacului sângeros, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, s-a predat poliției, au anunțat surse concordante, citate de AFP.

UPDATE 04:00 – Unul dintre suspecții de comiterea atacului împotriva Charlie Hebdo s-a predat poliției

Cel mai tânăr dintre cei trei suspecți de comiterea atacului sângeros împotriva sediului săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, s-a predat poliției, au anunțat surse concordante, citate de AFP.

Ceilalți doi suspecți, doi frați de naționalitate franceză născuți la Paris, Said Kouachi, în vârstă de 34 de ani, și Chérif Kouachi, în vârstă de 32 de ani, un jihadist cunoscut serviciilor antiteroriste, sunt în continuare căutați de poliție.

Potrivit unor surse apropiate dosarului, mai multe rețineri au fost efectuate în cursul nopții în anturajul celor doi suspecți căutați după comiterea atacului împotriva biroului din Paris al publicației Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți și 11 răniți.

Poliția franceză a difuzat joi fotografii aparținând celor doi frați suspecți.

Chérif și Said Kouachi sunt „probabil înarmați și foarte periculoși”, a avertizat Prefectura Poliției din Paris, precizând că ei „fac obiectul unor mandate de căutare”.

UPDATE 00;55 – Operațiune a poliției la Reims vizând suspecți de comiterea atacului de la sediul Charlie Hebdo

O operațiune de amploare a unității de elită a poliției franceze pentru arestarea unor suspecți de comiterea atentatului împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo era în curs de desfășurare, miercuri seara, la Reims (nord-est), a anunțat pentru AFP un ofițer.

Fie suspecții vor reuși să fugă, fie ar putea avea loc un schimb de focuri, a declarat pentru AFP un ofițer al unității de elită Raid, îndemnând jurnaliștii prezenți la fața locului să dea dovadă de „mai multă prudență”.

UPDATE 00:25 – Teroriștii i-au executat pe rând pe caricaturiștii revistei Charlie Hebdo – viceprimar Paris

Teroriștii i-au strigat pe nume pe caricaturiștii revistei satirice Charlie Hebdo și i-au executat unul câte unul, împușcându-i în cap, dezvăluie viceprimarul Parisului Patrick Klugman, într-o declarație făcută pentru postul american ABC News.

„Cei doi criminali au intrat în timpul ședinței de redacție, i-au strigat pe nume pe caricaturiști, i-au luat de-o parte și i-au executat împușcându-i în cap”, a declarat Patrick Klugman, viceprimarul Parisului responsabil de Relațiile Externe.

Potrivit ziarului Le Point, doi islamiști franco-algerieni au comis crimele, fiind ajutați de un alt fundamentalist care a fost șofer.

Serviciile secrete franceze au stabilit că cei doi criminali sunt frații Said K. și Cherif K., în vârstă de 34, respectiv 32 de ani, cunoscuți pentru legăturile pe care le-au avut cu medii islamiste.

Al treilea suspect, Amid M., are 18 ani și obișnuia să stea pe străzi, neavând domiciliu. El a fost șoferul celor doi teroriști.

Cei trei teroriști sunt căutați în continuare de aproximativ 3.000 de agenți ai forțelor de ordine.

Unul dintre suspecți a fost judecat în 2008 în urma destructurării filialei irakiene „al 19-lea arondisment” din Paris. El a fost arestat în 2005 în timp ce se pregătea să plece la Damasc.

În perioada 2003-2005, această organizație ar fi încurajat zeci de tineri francezi să plece la lupte în Irak.

Al treilea suspect căutat este un om al străzii născut în 1996, relatează Le Point.

Cel puțin 12 persoane au fost ucise, iar alte patru au fost rănite într-un atac, miercuri, la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, un atac de inspirație islamistă și fără precedent, denunțat de președintele Franței, Francois Hollande, drept un „atentat terorist”.

Sursa: mediafax

Doi franco-algerieni sunt în vizorul poliției în urma atacului comis miercuri la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, relatează Le Point în pagina electronică. Cel mai tânăr dintre cei trei suspecți de comiterea atacului sângeros, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, s-a predat poliției, au anunțat surse concordante, citate de AFP. UPDATE 04:00 - Unul dintre suspecții de comiterea atacului împotriva Charlie Hebdo s-a predat poliției Cel mai tânăr dintre cei trei suspecți de comiterea atacului sângeros împotriva sediului săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, s-a predat poliției, au anunțat surse concordante, citate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: