Home » Invatamant » Mii de elevi sunt încă în vacanță

Mii de elevi sunt încă în vacanță

Vremea își face de cap la Vaslui și îi pune în dificultate pe profesori și elevi. Copiii nu pot merge la școală din cauza viscolului care face ca drumurile să fie impracticabile. Astfel, conform informațiilor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, 33 de unități școlare din județ sunt închise.

Roxana NĂSTASĂ

Potrivit inspectorului școlar Constantin Turcu, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, în comuna Rebricea, toate cele 16 școli și grădinițe, care au în total 636 de elevi, au rămas închise, în urma deciziilor directorilor unităților școlare, copiii urmând să recupereze ulterior cursurile pierdute.

Sunt astfel închise toate cele 16 unități școlare din comuna Rebricea, două școli și trei grădinițe din comuna Ciocani, trei școli din comuna Roșiești, o grădiniță și o școală din comuna Rafaila, două grădinițe și două școli din comuna Tanacu, o grădiniță și o școală din comuna Voinești și trei școli și o grădiniță din comuna Dimitrie Cantemir.

Potrivit prefectului județului Vaslui, Andrei Puică, la baza deciziei de a închide unitățile școlare stau mai multe motive. În afara drumurilor impracticabile din unele localități, mai sunt probleme cu microbuzele școlare și cu încălzirea din unități.

„Decizia de a închide școlile a fost luată de către primari și de către directorii de școli. Motivele sunt foarte simple: ori microbuzele școlare nu funcționează fiind în reparație, ori drumurile pe care acestea circulă sunt imparcticabile, ori nu se asigură condiții normale pentru susținerea unui proces educațional. Primarilor care m-au sunat le-am spus că nu vreau să aud că sunt situații în care copiii rămân înzăpeziți, că nu se poate circula cu microbuzul sau că învață în condiții de frig. Prefer să ia decizia de a închide școala temporar, o zi, două, până se remediază problema, în așa fel încât acei copii să ajungă la școli și să învețe în condiții normale” a declarat prefectul.

De asemenea, în această perioadă, s-a luat decizia ca elevii navetiști de la școlile vasluiene să nu primească absențe.

În prezent, la nivelul județului Vaslui se circulă cu dificultate pe toate drumurile județene și naționale, temperaturile au înregistrat valori foarte scăzute și au fost semnalate intensificări ale vântului.

Vremea își face de cap la Vaslui și îi pune în dificultate pe profesori și elevi. Copiii nu pot merge la școală din cauza viscolului care face ca drumurile să fie impracticabile. Astfel, conform informațiilor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, 33 de unități școlare din județ sunt închise. Roxana NĂSTASĂ Potrivit inspectorului școlar Constantin Turcu, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, în comuna Rebricea, toate cele 16 școli și grădinițe, care au în total 636 de elevi, au rămas închise, în urma deciziilor directorilor unităților școlare, copiii urmând să recupereze ulterior cursurile pierdute. Sunt astfel închise…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: