Home » Justitie » Complice al contrabandiștilor hușeni, reținut

Complice al contrabandiștilor hușeni, reținut

Polițiștii hușeni, cei de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT au efectuat o percheziție la locuința unui bărbat bănuit că ar fi ajutat membrii unei grupări infracționale specializate în contrabandă să introducă țigări în țară. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore.

În cadrul aceluiași dosar penal, în luna decembrie 2014, polițiștii și procurorii au efectuat 11 percheziții, iar în urma administrării probatoriului, trei bărbați au fost reținuți și, ulterior, arestați preventiv.

La data de 7 ianuarie, polițiștii Poliției municipiului Huși, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și procurorii DIICOT – B.T. Vaslui au efectuat o percheziție la locuința unui bărbat, de 48 de ani, din Iași, bănuit că ar face parte dintr-o grupare infracțională organizată specializată în contrabandă cu țigări.

Bărbatul este bănuit că ar fi sprijinit membrii grupării infracționale pentru introducerea în țară a mărfurilor supuse regimului accizabil.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și complicitate la contrabandă cu țigări, fiind prezentat, în cursul zilei de ieri, magistraților de la Tribunalul Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim că, în același dosar, la data de 17 decembrie 2014, polițiștii și procurorii au efectuat alte 11 percheziții la locuințele membrilor acestei grupări infracționale, precum și la două spații comerciale din Vama Albița, în care funcționa o firmă administrată de unul dintre aceștia.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie-decembrie, opt bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 53 de ani, toți din municipiul Huși, ar fi introdus în România, în mod ilegal, aproximativ 200.000 de țigări cu timbre fiscale de accizare din Republica Moldova.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 70.000 de lei.

În urma administrării probatoriului, trei dintre membrii grupării au fost reținuți pentru 24 de ore, iar, ulterior, arestați preventiv. (Roxana NĂSTASĂ)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: