Home » Social » Spectacol pe cerul Bârladului

Spectacol pe cerul Bârladului

Lumina produsă de intrarea în atmosferă a unui asteroid a fost surprinsă de camerele video ale muzeului bârlădean. Cititorii noștri pot vizualiza înregistrarea pe site-ul www.estnews.ro.

Flash-ul produs de intrarea în atmosferă a asteroidului dezintegrat miercuri la o altitudine de 50.000 de metri a fost vizibil și la Bârlad, cum s-a întâmplat în mai toată țara.

Camerele de supraveghere de la Muzeul „Vasile Pârvan” și de la Pavilionul „Marcel Guguianu” au surprins puțin după ora 3, timp de câteva secunde lumină foarte puternică produsă de asteroid, un spectacol deosebit pentru iubitorii de astronomie, și nu numai.

Din câte m-am informat, se pare că n-a fost vorba despre un meteorit, ci despre un asteroid cu diametrul de 1,5 – 3 metri, care, în urma intrării în contact cu atmosfera Pământului și a dezintegrării a produs fenomenul despre care se vorbește de trei zile”, a declarat Ciprian Vântdevară, muzeograf și responsabil al Observatorului din cadrul muzeului bârlădean.

Fenomenul a fost observat și de câțiva bârlădeni. Aceștia, fie că au văzut o lumină puternică, fie că au auzit un zgomot straniu, nu și-au dat seama că de fapt asistau la dezintegrarea unui asteroid deasupra României. Va invităm să vizualizați flash-ul luminos surprins de camerele video exact în momentul intrării în atmosferă a asteroidului. (Mihaela NICULESCU)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=52O7cZjzUBw&w=420&h=315]

Lumina produsă de intrarea în atmosferă a unui asteroid a fost surprinsă de camerele video ale muzeului bârlădean. Cititorii noștri pot vizualiza înregistrarea pe site-ul www.estnews.ro. Flash-ul produs de intrarea în atmosferă a asteroidului dezintegrat miercuri la o altitudine de 50.000 de metri a fost vizibil și la Bârlad, cum s-a întâmplat în mai toată țara. Camerele de supraveghere de la Muzeul „Vasile Pârvan” și de la Pavilionul „Marcel Guguianu” au surprins puțin după ora 3, timp de câteva secunde lumină foarte puternică produsă de asteroid, un spectacol deosebit pentru iubitorii de astronomie, și nu numai. „Din câte m-am informat,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile