Home » Administratie » Hotărârile CL Vaslui, atacate la Prefectură

Hotărârile CL Vaslui, atacate la Prefectură

Consilierul local Volocaru a solicitat prefectului să anuleze cinci hotărâri ale Consiliului local Vaslui, pe motiv că ședința în care au fost adoptate nu s-a desfășurat potrivit legii.

Recent, Alexandru Volocaru, în calitate de membru al Consiliului local (CL) Vaslui, a solicitat Instuției Prefectului Vaslui anularea unui număr de cinci hotărâri, adoptate în ședința CL din data de 27 noiembrie 2014. Deși nu a primit încă un răspuns oficial, Volocaru a declarat că se așteaptă la un răspuns negativ. El a solicitat anularea hotărârilor adoptate, invocând faptul că nu s-au respectat procedurile de organizare și desfășurare a ședinței respective. Concret, Volocaru a menționat în solicitarea adresată Prefecturii că, la ședința din data menționată, nu s-a realizat cvorumul necesar de consilieri și că înainte de terminarea sesiunii de lucru, 11 din cei 21 de consilieri prezenți au părăsit sala de ședințe fără acceptul președintelui de ședință. Volocaru a declarat că ședința nu a fost statutară, conform legii și Regulamentului de funcționare și organizare al CL Vaslui.

Amintim că în ședința de pe 27 noiembrie 2014, s-au adoptat cinci proiecte de hotărâre foarte importante pentru municipalitate: s-a realizat o rectificare de buget, zonarea municipiului în vederea impozitării, s-au stabilit taxele și impozitele locale pentru anul curent. De asemenea, s-au stabilit tarifele de închiriere a spațiilor aflate în proprietatea CL și s-au ajutat tarifele practicate SC Goscom SA Vaslui pentru serviciile de ecarisaj.

Instituția Prefectului nu ne-a pus la dispoziție un punct de vedere oficial despre cele semnalate de consilierul Volocaru, deoarece solicitarea acestuia a fost făcută în nume personal, iar autoritatea guvernamentală de la nivel de județ nu are dreptul de a da publicității informații referitoare la solicitările adresate de persoane. Oficiali din cadrul Instituției Prefectului ne-au declarat însă că, în urma analizării celor sesizate de reclamant, s-a constatat că ședința de pe 27 noiembrie a fost statutară și că răspunsul la solicitarea adresată de consilierul Alecsandru Volocaru nu va fi pe măsura așteptărilor pe care le are cel care a semnat-o. (Bogdan RUSU)

Consilierul local Volocaru a solicitat prefectului să anuleze cinci hotărâri ale Consiliului local Vaslui, pe motiv că ședința în care au fost adoptate nu s-a desfășurat potrivit legii. Recent, Alexandru Volocaru, în calitate de membru al Consiliului local (CL) Vaslui, a solicitat Instuției Prefectului Vaslui anularea unui număr de cinci hotărâri, adoptate în ședința CL din data de 27 noiembrie 2014. Deși nu a primit încă un răspuns oficial, Volocaru a declarat că se așteaptă la un răspuns negativ. El a solicitat anularea hotărârilor adoptate, invocând faptul că nu s-au respectat procedurile de organizare și desfășurare a ședinței respective. Concret,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: