Home » Social » Posturi vacante la DGASPC Vaslui

Posturi vacante la DGASPC Vaslui

După ce reducerile salariale și eliminarea sporurilor specialiștilor din sistemul de protecție socială din anul 2010 i-a determinat pe cei mai mulți să renunțe la posturile pe care le ocupau, acum Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Vaslui are nevoie de angajați. Încă se caută asistenți sociali, psihologi și kinetoterapeuți.

Roxana NĂSTASĂ

Potrivit reprezentanților DGASPC Vaslui, sunt multe posturi care se scot la concurs, după ce angajații vechi și-au dat demisia și au plecat la posturi mai bine plătite.

„Prin hotărârea Consiliului Județean 61/2012 au fost aprobate 2.663 de posturi la instituția noastră, dintre care, la finele anului 2014, doar 2.389 erau ocupate. Toți cei care au plecat, au demisionat. În prezent, sunt 77 de posturi suspendate, avem și posturi blocate, însă posturi care se scot la concurs sunt acum 16” a declarat Irina Cîmpeanu, purtător de cuvânt al DGASPC Vaslui.

DGASPC nu este singura instituție din județ care are deficit de angajați. Spitalele, de exemplu, nu stau nici ele prea bine la acest capitol. La Spitalul din Huși secțiile de Pediatrie și Terapie Intensivă (ATI) funcționează cu câte un singur medic, cel anestezist fiind și pensionar, în condițiile în care ar trebui să existe câte trei specialiști în fiecare dintre aceste secții. Din păcate, salariile mici și lipsa condițiilor de lucru trimit din România, peste hotare, cam 3.000 de medici anual, iar pe zi ce trece în spitalele din țară profesioniștii se numără pe degete.

După ce reducerile salariale și eliminarea sporurilor specialiștilor din sistemul de protecție socială din anul 2010 i-a determinat pe cei mai mulți să renunțe la posturile pe care le ocupau, acum Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Vaslui are nevoie de angajați. Încă se caută asistenți sociali, psihologi și kinetoterapeuți. Roxana NĂSTASĂ Potrivit reprezentanților DGASPC Vaslui, sunt multe posturi care se scot la concurs, după ce angajații vechi și-au dat demisia și au plecat la posturi mai bine plătite. „Prin hotărârea Consiliului Județean 61/2012 au fost aprobate 2.663 de posturi la instituția noastră, dintre care, la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: