Home » Social » 540 de ani de la Bătălia de la Podul Înalt

540 de ani de la Bătălia de la Podul Înalt

Pe 10 ianuarie s-au împlinit 540 de ani de la victoria lui Ștefan cel Mare împotriva turcilor, la Podul Înalt.

Pentru a marca acest moment important, la Vaslui s-au organizat mai multe evenimente. Startul a fost dat de Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, care a organizat, vineri, activitatea „O filă de istorie: Vaslui – 10 ianuarie 1475”.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de activități a bibliotecii și a avut ca participanți elevi de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui, însoțiți de prof. Anca-Mihaela Peptu și elevi de la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui, însoțiți de prof. Aurelia Curelaru. În cadrul evenimentului au fost prezentate materiale cu caracter informativ privind domnia lui Ștefan cel Mare și, în mod special, Bătălia de la Vaslui. La final, a avut loc o evaluare a cunoștințelor, iar cei mai atenți elevi, primii trei care au obținut punctajul cel mai mare au primit diplome.

Tot pentru a sărbători 540 de ani de la victoria de la Podul Înalt, Muzeul Județean Vaslui a organizat, ieri, un simpozion științific, unde profesorul Dan Ravaru a împărtășit celor prezenți din cunoștințele sale. (Roxana NĂSTASĂ)

Pe 10 ianuarie s-au împlinit 540 de ani de la victoria lui Ștefan cel Mare împotriva turcilor, la Podul Înalt. Pentru a marca acest moment important, la Vaslui s-au organizat mai multe evenimente. Startul a fost dat de Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, care a organizat, vineri, activitatea „O filă de istorie: Vaslui - 10 ianuarie 1475”. Evenimentul s-a desfășurat în sala de activități a bibliotecii și a avut ca participanți elevi de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui, însoțiți de prof. Anca-Mihaela Peptu și elevi de la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui, însoțiți de prof. Aurelia Curelaru. În cadrul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: