Home » Administratie » Delapidare la o asociație de proprietari din Bârlad
Mihaela Straub

Delapidare la o asociație de proprietari din Bârlad

Fostul administrator al Asociației de proprietari nr. 25 este cercetat de polițiști pentru delapidare și abuz în serviciu. Între timp, Primăria Bârlad i-a retras și atestatul de administrator, o premieră în peisajul locativ bârlădean.

Simona MIHĂILĂ

Fostul administrator al Asociației de proprietari nr. 25 din Bârlad ar putea fi trimisă în judecată sub acuzația de delapidare și abuz în serviciu, acuzație sub care este cercetată penal de către Poliția Bârlad. Este vorba de Mihaela Buzincu, pe numele căreia proprietarii din cadrul asociației au depus o plângere pentru faptul că și-ar fi însușit pe nedrept diverse sume de bani din încasări, în perioada 2012 – 2013.

Cercetările efectuate până în momentul de față de către Biroul de Investigare a Criminalității Economice Bârlad arată că prejudiciul în acest caz este de 15.000 de lei. La finalizarea cercetărilor, dosarul penal va fi înaintat cu propunere legală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad”, a declarat pentru Est News subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Vaslui.

Între timp, Mihaela Buzincu a rămas și fără atestatul de administrator, documentul care dă dreptul unei persoane să ocupe această funcție. Primăria Bârlad i l-a retras în urma scandalului din sânul asociației. Aceasta este o situație nemaiîntâlnită în peisajul locativ bârlădean. Din 2003, de la apariția actului normativ care interzicea asociațiilor de proprietari să mai angajeze administratori fără atestat, niciunui administrator nu i s-a retras atestatul. Acest document este emis doar de primării, în urma unui examen care testează cunoștințele de administrare, contabilitate, legislație privind regimul locuințelor.

Scandalul de la Asociația de proprietari nr. 25 a mai făcut subiectul unui articol apărut în paginile ziarului Est News, în vara trecută. Oamenii din asociație reclamaseră în numeroase rânduri la primărie problemele lor, comunicarea defectuoasă cu administratorul, lipsa de transparență a acestuia în privința sumelor încasate.

Un control financiar-contabil efectuat de reprezentanții Primăriei Bârlad în cadrul Asociației de proprietari nr. 25 din localitate a scos la iveală nereguli serioase.

„Printre cele mai importante nereguli constatate în urma controlului se numără modul de repartizare a cheltuielilor, neafișarea listei de plată cu defalcarea de cheltuieli și modul de evidențiere a chiriilor”, declara vara trecută, pentru ziarul nostru, Olga Ungureanu, șeful Serviciului de Gospodărie Comunală și Locativă (SGCL) din cadrul primăriei.

Mihaela Buzincu, administratorul asociației, a primit atunci termen 30 de zile pentru a clarifica această situație. În caz contrar, reprezentanții primăriei aveau să sesizeze organele competente, ceea ce s-a și întâmplat.

Fostul administrator al Asociației de proprietari nr. 25 este cercetat de polițiști pentru delapidare și abuz în serviciu. Între timp, Primăria Bârlad i-a retras și atestatul de administrator, o premieră în peisajul locativ bârlădean. Simona MIHĂILĂ Fostul administrator al Asociației de proprietari nr. 25 din Bârlad ar putea fi trimisă în judecată sub acuzația de delapidare și abuz în serviciu, acuzație sub care este cercetată penal de către Poliția Bârlad. Este vorba de Mihaela Buzincu, pe numele căreia proprietarii din cadrul asociației au depus o plângere pentru faptul că și-ar fi însușit pe nedrept diverse sume de bani din încasări,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: