Home / Sanatate / Un băiat și-a rupt splina la sanie

Un băiat și-a rupt splina la sanie

Săniușul, una dintre cele mai frumoase preocupări de iarnă a copiilor, se poate transforma într-o tragedie uneori. Așa a fost pentru un băiat de 11 ani din Ghidigeni, care a fost adus duminică, 11 ianuarie, cu ambulanța la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, din pricină că acuza dureri insuportabile în zona abdominală.

Copilul a căzut de pe sanie și s-a lovit puternic la abdomen. Medicii de la CPU l-au consultat și, în urma investigațiilor radiologice, diagnosticul stabilit a fost traumatism abdominal și posibilă ruptură de splină. În urma investigațiilor medicale, s-a stabilit transferarea copilului la Iași, la o clinică de specialitate, în vederea adoptării unei conduite medicale specifice, eventual pentru o intervenție chirurgicală mai laborioasă”, a declarat Cristina Sârbu, director de îngrijiri medicale.

În fiecare iarnă copiii cad victime unor astfel de accidente la săniuș. Este primul caz grav, de acest fel, înregistrat în acest an la spitalul bârlădean.

Poleiul și gheața care s-au instalat în ultimele zile în Bârlad și localitățile limitrofe au trimis la spital 55 de persoane cu entorse, luxații sau fracturi grave. (M.N.)

Săniușul, una dintre cele mai frumoase preocupări de iarnă a copiilor, se poate transforma într-o tragedie uneori. Așa a fost pentru un băiat de 11 ani din Ghidigeni, care a fost adus duminică, 11 ianuarie, cu ambulanța la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, din pricină că acuza dureri insuportabile în zona abdominală. Copilul a căzut de pe sanie și s-a lovit puternic la abdomen. Medicii de la CPU l-au consultat și, în urma investigațiilor radiologice, diagnosticul stabilit a fost traumatism abdominal și posibilă ruptură de splină. În urma investigațiilor medicale, s-a stabilit transferarea…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bărbat dus în stare gravă la spital după ce a fost surprins de un incendiu într-o garsonieră din Vaslui

Un bărbat de 44 de ...

Patru experți internaționali vor verifica modul în care și-au făcut treaba autoritățile sanitare veterinare vasluiene în privința PPC

Probă de foc pentru autoritățile ...

Update! Alertă alimentară! Carnea de curcan din Ungaria a ajuns și în județul Vaslui!

Update: Inspectorii sanitari veterinari au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: