Home » National » Victoria Nuland vine marți la București. Departamentul de Stat american: "Se va întâlni cu oficiali români de rang înalt"

Victoria Nuland vine marți la București. Departamentul de Stat american: "Se va întâlni cu oficiali români de rang înalt"

Asistentul secretarului de Stat al SUA Victoria Nuland se va deplasa marți, pe 13 ianuarie, la București, unde se va întâlni cu oficiali români de rang înalt, pentru a discuta despre „chestiuni bilaterale și regionale”, a anunțat luni Departamentul de Stat american, într-un comunicat.

Potrivit diplomației americane, Nuland va efectua săptămâna aceasta vizite în Germania, România, Bulgaria și Franța.

Pe 12 ianuarie, asistentul secretarului de Stat american urma să se deplaseze la Berlin, pentru a discuta cu oficiali guvernamentali și membri ai Bundestagului despre probleme regionale și globale.

„Marți, pe 13 ianuarie, Nuland se va deplasa spre București, unde se va întâlni cu oficiali români de rang înalt, membri ai comunității de afaceri și ai societății civile, pentru a discuta despre chestiuni bilaterale și regionale”, informează Departamentul de Stat american.

De asemenea, ea va efectua pe 15 ianuarie o vizită la Sofia, alături de secretarul de Stat John Kerry, iar apoi se va deplasa la Paris.

Anterior, surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland va sosi la București în cadrul unui turneu european, oficialul american urmând să se întâlnească cu președinteleKlaus Iohannis și cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Precedenta vizită a adjunctului secretarului de Stat Victoria Nuland a avut loc în perioada 10-11 ianuarie 2014, în cadrul unui turneu european.

La București, Nuland s-a întâlnit cu președintele Traian Băsescu, cu ministrul de Externe Titus Corlățean și cu procurorul-șef al DNA, Laura-Codruța Kovesi, precum și cu membri ai societății civile, pe agenda discuțiilor aflându-se relațiile bilaterale, problemele regionale și eforturile de consolidare a statului de drept.

Sursa: mediafax.ro

Asistentul secretarului de Stat al SUA Victoria Nuland se va deplasa marți, pe 13 ianuarie, la București, unde se va întâlni cu oficiali români de rang înalt, pentru a discuta despre "chestiuni bilaterale și regionale", a anunțat luni Departamentul de Stat american, într-un comunicat. Potrivit diplomației americane, Nuland va efectua săptămâna aceasta vizite în Germania, România, Bulgaria și Franța. Pe 12 ianuarie, asistentul secretarului de Stat american urma să se deplaseze la Berlin, pentru a discuta cu oficiali guvernamentali și membri ai Bundestagului despre probleme regionale și globale. "Marți, pe 13 ianuarie, Nuland se va deplasa spre București, unde se…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: